Tusk the Mighty Mammoth (Beast Quest #17)

tusk beast quest

Том и Елена продължават да обикалят света-зверилник Горгония, като този път срещу тях се изправя гигантски демоничен мамут. Както и в предишнита книга за Адската хрътка, тук чудовището е готино, но самата история не.

Огнедишащият дракон Ферно, може би най-респектиращия от добрите Зверове на Авантия, е отвлечен! Неговият похитител е могъщата мамутка Туск, чудовище, което служи на злия магьосник Малвел, враг на всичко добро и красиво. Приключенците Том и Елена тръгват да освободят Ферно, но по пътя си попадат на лагер бунтовници, изправили се срещу стражата на Малвел, ръководена от коварния младеж Сет…

Идеята да се използва мамут за поредицата е страхотна, а уводът на книгата невероятен – как Туск похищава Ферно. С това силните й страни се приключват и имаме линеен разказ как Том върши подвизи заедно с досадните бунтовници (La Resistance е омразната ми тропа във фантастиката и не само). Именно те освобождават дракона, поради което реванш на битката му с мамута, който беше задължителен, липсва. Така оценката ми за книжката остава негативна и се надявам за финала на серията за Тъмното царство да вдигнат нивото малко по-сериозно.

Оставете отговор