Trillion the Three-Headed Lion

trillion the three headed lion

Стигаме и до 12-тата книга от поредицата Beast Quest на Адам Блейд. Тя е финална от серията за Златната броня, но остава финала отворен за следващите продължения. Дали обаче е достатъчно зарибяваща, че да накара читателя да стигне до тях?

Кентавърът Тагус е смутен от появата на нов хищник по земите, които пази. Това е триглавия лъв Трилион, най-опасният от новите Зверове, създадени от злия магьосник Малвел. Тагус опитва да му се противопостави, но Трилион е твърде силен за него. Единствено намесата на Том и Елена, двете деца приключенци, изпратени на опасна мисия от вълшебника Адуро, успяват да го спасят. Но сега Том е изправен срещу най-свирепия Звяр, който е срещал през живота си. Ще успее ли да го победи?

Честно казано, с тази книга отегчението от сагата започва да се усеща. Авторите, творящи зад псевдонима “Адам Блейд” така и не разнообразяват формулата, вероятно по поръчка на издателството. Цялата книга е една битка, но понеже сме чели вече много такива, знаем как ще свърши. Лично на мен не ми хареса и изборът на лъв, такова благородно животно, за злодей. А и похватът поредицата директно да прелее в следваща на финала ми се видя много евтин. Предполагам, че ще дам шанс и на следващите книжки от серията – понякога ми се дочита традиционно приключенско фентъзи – но надали ще е скоро.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор