Transformers Victory

Transformers_Victory_DVD_cover_art

Transformers Victory е аниме, което се пада последният голям сериал от първото поколение на трансформърите и излъчено в Япония през 1989-та година. То продължава историята на предшественика си Super God Masterforce, като в същото време въвежда може би най-могъщите герои и злодеи в цялата история на поредицата.

След като Джинрай е спасил Земята от интригите на Дявол Z, Аутоботите отново защитават нашата красива планета, но под ново ръководство – това на Стар Сейбър, героят на вселената, считан за най-добър мечоносец в целия космос. Заедно с нов екип от смели трансформъри и човешкото момче Ян, което е осиновил, Стар Сейбър трябва да се изправи срещу новия император на Десептиконите, Десзарас, въплъщение на абсолютното зло. Десзарас изпраща своя коварен слуга Лиозак, който има многобройни подчинени, да краде енергия от Земята, а Стар Сейбър и Аутоботите са единствените, които могат да го спрат…

Transformers_Victory_Characters

След като Super God Masterforce вкара елементи от поредици като Super Sentai и Ultraman във вселената на Transformers, Victory се връща към фундаментите от оригиналната анимация G1, като фокусира сюжета в битката за енергийни ресурси, която се води между Аутоботите и Десептиконите. Човешкият елемент е ограничен основно до Ян, сполучливо изграден образ с добра динамика в отношенията си с Холи, който пък е малък аутобот, водещ спасителен отряд от планетата Микро. Основният протагонист обаче е Стар Сейбър, персонаж, който според мен дори превъзхожда Оптимус Прайм като сила и присъствие, Аутобот, въплъщаващ храбростта и саможертвата, като ги комбинира със самурайско умение в битката с меч. Джинрай, който е отделен от вдъхналия му живот човек, също получава интересно развитие на характера, като двамата със Стар Сейбър се изправят срещу най-злите и опасни Десептикони, които съм гледал било на малък, било на голям екран. Това са Лиозак, който се комбинира с още пет робота в чудовищния Лиокайзер и император Десзарас, чието могъщетво и злоба далеч надхвърлят тези на Мегатрон, а деструктивната му сила е по-близо до видяното от Юникрон. Битката между доброто и злото е разказана по най-добрият възможен начин, като съчетава в себе си епични сражения с космични мащаби, много чувство за хумор, свързано най-вече с по-комичните лошковци от Дино Отряда, но също и с изключителна топлота и човещина, усещащи се във връзката на сирачето Ян с осиновилия го Стар Сейбър и в прекрасните детски песни, които затварят и отварят всеки епизод на анимето. Резултатът е може би върхов в цялата история на “Трансформърс” – една великолепна приключенска фантастика за деца и възрастни, каквато като че ли светът вече няма невинността да разкаже на зрителите. Вижте заключителния сблъсък между Аутоботи и Десептикони, чиито принципи са въплътени от Стар Сейбър и Десзарас и изпитайте победата на “Трансформърс”!

Тагове:  

Един коментар за Transformers Victory

Оставете отговор