Transformers: Titans Return

titans return

Година и половина след разочарованието, което поднесе сериалът Combiner Wars, продуцентите от Machinima направиха втори опит за анимация, насочена към по-големите фенове на “Трансформърс” с продължението Titans Return. Много неща са доизкусурени за него, като времетраенето на епизод скочи от смехотворните 5 минути до почти поносимите 11, а Уиндблейд, представена като настървена кокошка в първата част, този път е познатият от “Роботи под прикритие” опитен дипломат и като цяло приятен персонаж. Други недостатъци като в отделни моменти натрапливия феминизъм и дървената понякога анимация остават.

Както може би помните, в първия сериал Оптимус, Мегатрон и Уиндблейд трябваше да се обединят срещу коварния Старскрийм, получил космични сили, като в крайна сметка с общи усилия успяха да го убият. Да, ама не, както казваше водещият Петко Бочаров. Старскрийм може да е робот, но си има душа и сега тя се прехвърля в титана Триптикон, огромен трансформър, който от крепост може да се превръща в нещо като Годзила. Триптикон напада планетата Кибертрон и започва да руши градовете й, а добрите титани, изпратени да го спрат, като Метроплекс и Фортрес Максимус, не успяват да свършат работа. Накрая всичко ще зависи отново от Оптимус, Мегатрон и Уиндблейд, но те не подозират, че са манипулирани от лукав ум, подготвил завръщането си след хилядолетия отсъствие…

Consumed

По принцип идеята да се направи съвременна анимация с G1 модели (за хората извън фендъма – първото поколение трансформъри от оригиналния сериал, излязъл през 80-те) е похвална и Machinima заслужават добри думи за това. Питър Кълън отново озвучава Оптимус с много голямо желание. Джъд Нелсън се връща в ролята на Хот Род/Родимус, което също е добра новина. Мегатрон остава все така готин. Появява се и Овърлорд, злодей от старо аниме за трансформърите, който е по-заплашителен отвсякога. Дори Уиндблейд, която бе голям дразнител в първата част, вече е симпатична, но пък този път ролята на шумна и неприятна жена е заета от Викторион, която изглежда като робоверсия на гюллетласкачка. Самият сюжет се точи бавно, а макар да става дума за анимация, битките поразително напомнят старите японски филми за Годзила, където хора в гумени костюми стояха един срещу друг и се обстрелваха с различни лазери. Нещата обаче се раздвижват последните епизоди, където ни чака голям обрат и позната от предишни анимации за “Трансформърс” трагедия, постилащата сюжета за финалният трети сериал Power of the Primes, който очакваме да излезе догодина.

Titans Return е крачка напред спрямо Combiner Wars – да се надяваме Power of the Primes вече да постигне нивото, което се изисква, когато правиш нещо с марката G1 на “Трансформърс”.

Тагове:  

Оставете отговор