Transformers: Rescue Bots – Season 3

rescue-bots-season-3

С простичка, но симпатична флаширана анимация и сюжет с много приключения, но без почти никакво насилие “Transformers: Rescue Bots” се превърна в един от най-успешните сериали в класическата поредица на “Хасбро” и сега настъпи моментът да ви представя и неговия трети сезон.
От самото начало става ясно, че сюжетите в историята ще се раздвижат, тъй като героите попадат на динозаври, оцелели по чудо от древното минало и оттам получават способността да се превръщат в диноботи, което пък от своя страна отваря вратата за много нови приключения. Допълнителен бонус е, че към вече познатите Хитуейв, Болдър, Чейс и Уиндблейд се присъединяват нови аутоботи като безотговорния Блър, който става на спортна кола и добродушния Салвидж, който се превръща на боклукчийски камион. В сериите те извършват различни добрини заедно с приятелите си от семейство Бърнс, като сред тях впечатление правят битките за спасяването на заседнали в плитчини делфини, срещите с опасен и безскрулен ловец, развалянето на новите кроежи, заплетени от д-р Мороко и, моят любим епизод, битки на трансформърите с кайджу – чудовища, вдъхновени от Годзила и излезли от големия екран.
rescue-bots-s3
Чарът на Rescue Bots обаче е по-скоро в хубавото послание на сериала – за подкрепата, приятелството, любовта, саможертвата и най-вече за удоволствието, което изпитваш след като си помогнал на някой друг. Това личи най-ясно и в епичния финал на сезона, когато целият остров бива запратен на Северния полюс и всички ще трябва да работят като един за да оцелеят – но най-хубавото е, че си струва, защото хората остават в Искрата на аутоботите, а трансформърите – в сърцата им, а също и в тези на зрителя. Затова, макар поредицата да е съвсем детска, аз може би не веднага, но със сигурност ще продължа да я следя и в четвъртия й сезон 🙂

Оставете отговор