Transformers Cyberverse: Chapter Two

cheetor

Вторият сезон от “Transformers Cyberverse” се извъртя през септември и за разлика от първия, който ме остави по-скоро недоволен, тук мога само да кажа браво. Даже “брависимо”. “Хасбро” са си взели поуки от критиките на феновете към миналогодишните епизоди и са направили новите серии така, че да приличат максимално на класическата поредица от 80-те години, с малко добавки от други шоута като “Войната на зверовете” от 90-те или “Роботи под прикритие” от 2001-ва.

 

skybite

Аутоботите на Оптимус Прайм са събудени и почти веднага започват битката си с Десептиконите на Мегатрон, който обаче има проблеми със своя амбициозен заместник Старскрийм. Докато могъщите трансформъри водят своята битка, Бъмбълби забелязва странна петниста фигура на луната, която прилича на земното животно гепард. Това е Cheetor – навремето неточно преведен на български като Леотроп – който пази Всеискрата и се чуди на коя от двете враждуващи фракции да я даде, като в действителност предпочита битките да спрат. Старскрийм обаче я иска за себе си и когато я докопва, играта наистина ще загрубее…

grimlock dinobot

Анимацията е съставена от 18 епизода по 10 минути, като сценаристите са разчитали, че феновете познават повечето от героите и не наблягат толкова на представянето им, колкото на екшъна, който е динамичен и почти непрекъснат. Все пак обаче има развитие на някои от образите и по-специално на Леотроп, който е реалният протагонист на втория сезон, а приятелството му с Бъмбълби е трогателно, особено когато към него се добави и дружбата им с Хот Род. “Трансформърс” винаги е било шоу предимно за момчета и се радвам, че въпреки някои силни епизоди с Уиндблейд и Елита, вторият сезон представи по прекрасен начин типично момчешкото приятелство между трима от любимите ми робоперсонажи в поредицата.

AllSpark_Cheetor

След другите плюсове е анимацията, която не е така скъпа като в класиката “Прайм” например, но следва плътно G1 дизайна от 80-те, което е винаги плюс за носталгично настроените зрители. Камеота правят много любими персонажи от миналото, сред които и акулата Скайбайт, шарктиконите, които са отделно от нея и дори Великите Древни на Лъвкрафт, направили си видео чат под клипове на Десептиконите. Всичко това прави “Transformers Cyberverse” страхотно шоу за малки и големи, което препоръчвам на всички, които подобно на мен обичат роботите под прикритие!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Един коментар за Transformers Cyberverse: Chapter Two

  • Alexander  :

    Трети сезон е одобрен и се очаква догодина 🙂

Оставете отговор