Transformers Cyberverse: Chapter One

Cyberverse1stLook

“Transformers Cyberverse” е най-новата анимация за любимите на поколения деца роботи под прикритие, като първият й сезон бе излъчен по американския Cartoon Network в края на тази година. Той бе наречен “Глава първа” и се състоеше от 18 епизода. Макар да черпи вдъхновение от дизайните на оригиналната анимация и да поставя начало на нова метавселена в поредицата “Трансформърс”, той е много сходен като дух и герои с излизалия през последните години “Роботи под прикритие”.

Уиндблейд, храбрата аутоботка от планетата Кибертрон, която умее да се трансформира в самолет, издирва изгубения кораб на великия Оптимус Прайм, борил се за свобода на родния си свят срещу тиранина Мегатрон. На планетата Земя тя открива своя стар приятел Бъмбълби, който обаче е изгубил паметта си, не може да говори и е станал веселяк, който се забавлява с високи скорости и “донъти” (въртене на колата на едно място). Уиндблейд решава, че не може да го остави така и опитва да му помогне да си върне паметта – но това ще трябва да стане бързо, тъй като Десептиконите ги намират и започват опасна игра на гоненица…

bee second look

Макар да е приятна за гледане и да радва окото, тази нова анимация е далеч от най-добрите попадения на поредицата като осемдесетарското G1, “Войната на зверовете” от 90-те и “Трансформърс Прайм” от новия век, като за мен отстъпва и на анимета като “Армада” и “Кибертрон”. Сбъдната е мечтата на много нърдове да се направи история без човешки герои вътре, но може би изненадващо,  а може би не, така нещо липсва, като се губи и усещането за мащаб на роботите под прикритие. Бъмбълби е чаровен както винаги, но далеч не така добре развит както в игралния филм, на който ще може да се насладите по празниците, а Уиндблейд както обикновено по-скоро дразни. Злодеите са пипнати, като добро впечатление прави Шокуейв. Все пак трябва да се има и предвид, че тези анимацийки се правят основно за малки деца и чак след това за нърдове, така че тези критики, които имам, малките вероятно няма как да ги усетят.

Като цяло “Transformers Cyberverse” е грамотно направен сериал, който няма да ви подразни с нищо и на моменти дори ще ви изкефи, но е в странната позиция да е първата анимация, която изглежда категорично по-слаба от игралния филм, излизащ в същата година. Втора глава излиза догодина и се надявам да предложи повече.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор