Transformers Bumblebee: Cyberverse Adventures

cyberverse adventures

Третият сезон от анимационния сериал “Трансформърс Кибер-вселена” пристигна по-рано от очакваното тази година, след като английската телевизия Pop излъчи вече 20 от епизодите му още преди края на февруари. Дали обаче бързата работа не е срам за майстора? Отговорът на този въпрос ще прочетете в ревюто.

Аутоботите успяват да пристигнат на планетата Кибертрон, като Оптимус Прайм, Хот Род, Леотроп, Бъмбълби и останалите ще трябва да се изправят срещу тиранина Мегатрон и неговата армия от Десептикони, които са им приготвили смъртоносен капан. Съобразителността на Аутоботите им позволява да оцелеят след посрещането, но голямата битка тепърва предстои. Истинската заплаха обаче идва от зловеща извънземна раса, която заплашва всички трансформъри…

“Трансформърс Кибер-вселена” е сериал, който започна доста слабо през 2018-та, преди да набере скорост миналата година. Това стана след като съвременните политкоректни послания бяха загърбени за осемдесетарско чувство като емоция, персонажи и екшън. Третият сезон отново сменя тона, като този път идеята е приключенията да са на принципа колкото повече – толкова повече. Резултатът от това обаче е пълна каша.

hot rod

На първо място, не е известно защо сезон 3 е озаглавен “Приключенията на Бъмбълби”, при положение, че в по-голямата част от действието ключовия герой е Хот Род. Това не е болка за умиране, но показва, че не се е работило особено съвестно. Приключенията в новите серии вървят през куп за грош, като средно на три епизода се явява нов главен злодей, още по-страшен от предишния, после той уж умира, сетне отново се връща, пък друг се връща, има едни злодеи, втори, цяла мултивселена, после нещо от нищото излиза и така нататък. За сметка на това един от култовите герои умира рано-рано и дори да бъде възкресен, което малко ме съмнява, потенциалът му за сезона ще е изхабен. Може би идеята на сценаристите е, че съвременните деца са хиперактивни и не могат да проследят един сюжет разгърнат като хората, но аз лично не бих подценявал малчуганите толкова. Освен това половината сюжетни врътки са цитати към минали сериали от поредицата и дори култови филми като “Матрицата”, което ме кара да мисля, че се е търсил фен сървиз за чичаци като мен, които смятат до пенсионна възраст да гледат “Трансформърс”. Резултатът обаче е – виж това, яко е, а това, не те ли кефи? – без да се мисли за цялостния ефект. А той е, че накрая сериалът става просто досаден.

Жалко. “Трансформърс Прайм” беше уникален сериал, който ме запали по поредицата през 2014-та. Гледах по-старите версии и някои от тях – осемдесетарският оригинал, “Армада”, “Кибертрон” – са също толкова страхотни. По-новите поредици обаче са посредствени. Надявах се “Кибер-вселена” да промени това, обаче не се получи. До края на годината чакаме още един сериал на “Нетфликс”, но това само ме кара да се питам дали при това количество жертва не става качеството…

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор