Touken Danshi Makuaigeki

touken ranbu anthologu

Touken Danshi Makuaigeki e комиксова или по-точно манга антология за героите от играта “Touken Ranbu”. Както и преди сме писали в сайта, тя се превърна в поп-културен феномен и покори Япония с две аниме поредици, поредица пиеси и мюзикъли, както и игрален филм, който предстои да излезе в началото на следващата година. Така стана неизбежно героите в нея да се появят и в комикс, като това става в типичния за японците формат, чернобяла история, която имах възможност да прочета наскоро.

Както и всяка история за “Touken Ranbu”, тази също започва с уточнението, че в бъдещето древни мечове са преобразени в млади бойци, които трябва да се изправят срещу Ретроградната армия, опитваща да промени самата история, като нахлува в миналото. Скоро обаче става ясно, че тези комикси няма да се занимават с този сюжет, а представят живота на своите чаровни герои в Цитаделата където живеят. Резултатът от това са хумористични, забавни и по своему трогателни истории, в които се запознаваме с вълненията на героите – Миказуки, който се притеснява, че освен стар, вече може би е и глух, Когицунемару, сготвил по смайващо некадърен начин оризова каша за господаря на мечовете (санива), задето е настинал, Кашуу, пазещ се от работа на полето, за да не се изцапа и опитващ да прехвърли тази задача на приятеля си Ясусада… който категорично отказва.

Може би на някой цялото нещо ще му се стори глупаво, но повярвайте ми, “Touken Ranbu” зарежда феновете си с наистина положителна енергия и понякога това е по-ценно от всичките епични и кървави битки, които ни заливат от масовата култура почти постоянно. Затова и си го харесвам, а що се отнася до екшъна – е, убеден съм, че когато се появи произведение с такава насоченост, мечоносците няма да ме разочароват!

Ревю на Александър Драгановкоето завършвам с музикален поздрав 🙂

 

Тагове:  

Оставете отговор