Tomb Raider: Първа Мисия

71EOy-eauUL._SY606_

Мнозина мислеха, че след като Анджелина Джоли реши да се отдаде на по-зловещи роли поредицата Tomb Raider е окончателно изгубена тъй като няма друга актриса, която да пасне толкова добре на Лара Крофт. Този филм обаче показва друго и с нищо не отстъпва на по-старите.

Alicia-Vikander-Tomb-Raider-Lara-Croft

Началото на филма ни отвежда към разказа на лорд Ричард Крофт – богат английски бизнесмен, завладян от екстравагантното си хоби да разследва загадки. Една такава загадка го отвежда в центъра на Бермудския триъгълник, в Драконовото море, където се намира остров, пазещ гробницата на японската императрица Химико. Докато работи по този случай Ричард разбира, че се е натъкнал на опасна следа, която да нанесе много вреди ако онова, което се намира в гробницата попадне в неправилните ръце. Опитвайки се да предотврати това Ричард изчезва безследно. Години по-късно неговата единствена дъщеря Лара разбира за случилото се и тръгва по следите на баща си…за добро или за лошо. И така приключението започва.

Lu_Ren

Главната женска роля във филма съвсем заслужено отива при невероятната Алиша Викандър – достоен заместник на Анджелина, която вече заслужено може да излезе в пенсия. Първа голяма роля с голям дебют – и дано не е последна. Главните мъжки роли са запазени са Доминик Уест, Уолтън Гогинс и Даниел Ву, изиграли Ричард Крофт, главният злодей Матияс Вогел и приятелят на Лара – Лу Рен. И докато Уест и Ву се изявяват повече в сериали, ветеранът Гогинс е познат от множество филми сред които „Ответен удар“, „Ант Мен и Осата“ и „Лабиринтът – Последният кандидат“.

600px-TR18_155

В заключение мога да кажа, че това филмче 100% надгражда цялата поредица. Вълнуващо, динамично, приключенско – напълно в духа „Индиана Джоунс“. Дано скоро видим и мисия втора!

Ревю на Искрен Иванов

Оставете отговор