Tomb-Keeper of the Yellow River

v_174148147_m_601_zh-TW_720_405

Здравейте отново, фенове на Цитаделата, вие сте с едно от нашите най-посещавани и най-четени ревюта – Азиатско каре. В днешния брой на карето ще ви представя азиатската продукция  Tomb-Keeper of the Yellow Riverедна история за честта, морала и достойнството, чието значение е ключово в тези хилядолетни традиции. Хубавото на този филм е, че той е заснет със съвместно финансиране от страна на Държавната филмова компания на Китай и няколко малки частни студия в Хонг Конг, под ръководството на двама режисьори – Шенг Сянг и Нео – синергия, която вече за пореден път жъне успех на азиатските пазари. Tomb-Keeper of the Yellow River се появи по азиатския каталог iQIYI тази година, веднага след като беше пуснат на свободен достъп и в YouTube канала на платформата – практика, която печели на Зеления гигант все повече последователи.

20231010094850536

В дълбока древност, узурпаторът Уан Мин успява да свали законния владетел от престола му и победоносно сяда на трона на славната династия Хан, ставайки един от най-жестоките владетели в историята на Китай. Известен с пословичната си алчност, Уан трупа огромните си богатства дълбоко под земята, в близост до устието на Жълтата река и за да е сигурен в това, че никой няма да ги открадне създава четири елитни клана, които да пазят легендарното имане дори след неговата смърт така че духът на Императора винаги да му се радва дори отвъд света на живите. Но времето минава, Мин умира в страшни мъки след като е парализиран от жестока болест, а богатството остава заровено завинаги. А сега се отправяме към ранните години на XX век, в Република Китай, по времето, когато богатството на Уан Мин вече е просто мит, а клановете създадени от него отдавна вече са загубили единството си, като единственият от тях, който успява да оцелее в превратностите на тази историческа епоха са Пазителите на Гробницата. Един ден в клана пристига загадъчен заможен богаташ, представящ се като археолог, който моли старейшината на клана Уан Чангу да го допусне в леговището на Императора за да довърши изследването си върху династията Хан. Макар и нерешителен в началото, Чангу се съгласява като изпраща част от клана, под предводителството на наследника си – Уан Удоу – да придружи богатият учен в недрата на Жълтата река. Когато влизат слизат дълбоко в недрата на пещерата, гостите на отдавна погиналия Уан Мин разбират, че нито съкровището, нито останалите кланове са мит.

20231008163338627

Tomb-Keeper of the Yellow River е чудесно филмче, което е издържано в духа на приключенски истории като Индиана Джоунс, което съдържа ценните нравствени поуки затова какво могат да направят богатството и измамата дори с най-чистите хора. Също така, филмът сочи, че голяма част от митовете, които ревюираме на страницата на Цитаделата в тази рубрика продължават да бъдат вдъхновение за много хора, които искат да се запознаят с историята на тази древна цивилизация. В този смисъл, те ще продължат да служат за подобно вдъхновение и занапред на страниците на нашия сайт, който винаги се стреми да дава най-доброто от всички за вас – нашите читатели.

Ревю на доц. д-р Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор