The Shadowlands (Deltora Shadowlands #3)

the shadowlands deltora

Трилогията за Земите на Сенките от поредицата за “Делтора” приключва със Shadowlands и макар да не харесах особено предните две части, третата навакса и се оказа една от най-добрите книжки на Емили Рода, които съм чел.

Пътешествието на Лийф, Барда и Жасмин, които искат да освободят отвлечените роби от злия Повелител на Сенките достига своя завършек. Те вече са намерили две от трите части на Флейтата от Пира, а скоро ще се сдобият и с третата, макар и на цената на тежка жертва – самият Колан на Делтора, оставен като залог. Ала дори така пътуването им изглежда обречено, тъй като ги отвежда в страховитите Земи на Сенките, където са всички чудовища на Повелителя, както и самият той. Мрачният владетел е приготвил пъклен план, който веднъж и завинаги ще пречупи всяка съпротива срещу волята му. Остава само да посрещне враговете си в смъртоносната Арена на Сенките, където отдавна ги очаква…

Страхотно епично фентъзи за малки и големи. Вихрено темпо, размах на сюжета, кървави битки и загадъчни вълшебства изпълват страниците на тази книжка, както и най-тъмна и отвратителна наука. Финалът е завършен сам по себе си, макар да оставя вратичка за още, а “Делтора” се затвърждава като новата ми любима фентъзи сага.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор