The Other Side /Thomas Skinner #1/

the other side
Открих The Other Side, първата книжка от поредицата Thomas Skinner на писателя Stewart Anderson тъкмо навреме. Четеше ми се нещо в стила на Хари Потър, но нищо не ми хващаше окото докато не попаднах на тази интересна история, която се очертава като доброто начало на нова вълшебна фентъзи поредица. И макар авторът да не крие, че е черпил вдъхновение с шепи от любимите книги на Дж.К. Роулинг, е бил достатъчно сръчен, че да добави нещо и от себе си.
Томас Скинър е 13 годишно момче, което никой не харесва. Той е гърбушко, не го бива в спорта и няма приятели. Родителите му съжаляват, че не са имали дъщеря. Прекарва свободното си време самотен и загледан в другите деца, които ритат футбол. И така докато един ден при него не идва Синди. Тя знае, че Томас си има тайна, наясно е, че е магьосник, но не може да си го обясни. Томас живее от Другата страна, там където хората не владеят магия. Само дето той я владее. И за да го привлече на своя страна, решава да излъже, да му каже, че ще го отведе на място, където няма да е чужд, а ще бъде приет. Така Томас се озовава в училището за вълшебства на отдавна изчезналата Атлантида, само дето действителността далеч не е такава, каквато червенокосата и красива Синди я е описала. Магьосниците там не го харесват. Всъщност, те следват заветите на Моргана ле Фей, която е ненавиждала хората без магия. Те искат да унищожат великата бариера, спусната от Мерлин и да завладеят цялата планета, а в очите им Томас е просто урод, грешка на природата. Дори близначките Джема и Гема, които другаруват с него, смятат така. Изключение е само приятелят му Саафир, достатъчно влиятелен, че да го защити от другите деца, ръководени от неприятния Фредрик.  И тогава Томас започва да сънува убийствата – кошмари, които го оставят разтреперан от ужас в средата на нощта, но пък откриват истината за мисията му в Атлантида…
Макар да личи, че книгата е дебют за младия си автор в на моменти не съвсем описаните описания на събитията, The Other Side е чудесна книжка за любителите на вълшебни приключения, история, която набира сили с напредъка си и се чете с удоволствие и на един дъх. Надявам се да постигне успех и някой ден да видим нея и продълженията й на български език. Четящите английски обаче няма защо да чакат.

Посетете сайта на автора ТУК!

Тагове:  

Оставете отговор