The Maze of the Beast (Deltora Quest #6)

the maze of the beast

Шестата книга от фентъзи поредицата “Делтора” продължава битките на нашите герои Лийф, Барда и Жасмин с различни чудовища, подчинени на злокобния Повелител на Сенките.

Пет от мистичните камъни на Делтора, които могат да освободят вълшебната страна, вече са събрани. Картите сочат, че шестият се намира на място, обозначено под злокобното наименование Лабиринтът на Звяра. Какъв е Звяра? Това Лийф, Барда и Жасмин не могат да разберат веднага, но едва не стават жертви на изчадия, които прикриват истинския си лик с лъжовен. Само помощта на момче на име Дайн успява да ги спаси. В замяна той иска да го отведат до славен град, ала техният път е друг. Когато обаче на пътя им застават жестоки пирати, изборът им може да бъде отнет…

“Лабиринтът на Звяра” пасва като стил на другите книги от фентъзи поредицата “Делтора” – интересен сюжет, обрати, много битки, включително с чудовищен “бос” на финала и всичко това събрано в малък обем, така че да няма разтягане на локуми. Аз не обичам много пирати и епизодите с тях ме отегчиха малко, но превъплъщенците в началото и огромния плужек на финала компенсираха присъствието им. До финала на оригиналната поредица остават две части.

Ревю на Александър Драганов

 

Оставете отговор