The High Republic – новият епичен период в “Междузвездни войни”

star-wars-high-republic-poster

High Republic ще е новият период в поредицата “Междузвездни войни”, действието в който ще се развива 200 години преди събитията, описани в “Епизод I – Невидима заплаха”. За него ще бъдат написани книги и комикси, но поне засега не се говори за филм, макар за края на 2022-ра година все още да има планирана продукция по света, създаден от Джордж Лукас.

“Върховната република” ще представи джедаите такива, каквито сме искали да ги видим, обясниха от “Дисни”, защитници на мира и справедливостта в галактиката. Това е хубаво, оптимистично време, макар нещо зло да се задава за в бъдеще. Златната ера на джедаите ще предложи на читателите нови и смислени истории, от които обаче ще разберат какво плаши галактическите рицари дори и в златния им период.

Авар Крис е най-мъдрата и благородна измежду джедаите по онова време, благородна жена, която винаги търси добро у останалите и не робува на догмите. Неин приятел е Стелан Гиос, оптимистичен и уважаван джедай. Лоден Грейстом от народа Туи’лек е могъщ, мъдър и с чувство за хумор, а младите падауанки Кийв Тревис и Верн Руо са съответно следващото поколение, което търси мястото си в космоса.

Историята звучи приятна и интригуваща, като ще е интересно да се види какви задачи са имали джедаите във времената преди Палпатин да унищожи Републиката им и да започне война, продължила 70 години. Първите творби от новата епоха се очакват наесен.

Оставете отговор