The Doll 2

doll-2

Рубриката ни с ревюта за азиатски филми този път включваме за уикенда, като продукцията, която предлагаме на вниманието Ви е от Индонезия. Става дума за втората част от поредицата “Куклата” на режисьора Роки Сорая. И за разлика от първия филм, който ме остави с много смесени чувства, The Doll 2 ми се стори страхотен – хардкор история в духа на “Анабел”, задължителна за феновете.

Ларас е жена, отказала се да помага на хората като медиум след като най-скъпото й е било отнето от Учи, злия дух на мъртво момиче, превърнал се в демон. В това време семейство на богатите Алдо и Майра преживява лична трагедия – в катастрофа загива дъщеря им Кайла. Съсипана от загубата, майката прави грешката да се свърже с духа на детето, който е неспокоен и пълен с жажда за мъст. Скоро семейството ще се наложи да подири помощ, но има ли сили Ларас отново да се изправи срещу мощта на паранормалното, вече отнела й почти всичко?

doll 2 doll

Филмът е много интелигентно измислен, като за втори път ми прави впечатление, че Сорая държи дори свръхестествените му злодеи да имат мотивация, а да не са просто лоши, защото така. Резултатът от това е, че сюжетът е приятно заплетен и макар не супер изненадващ предвид видяното в първата част, е различен и оригинален. Декорите на филма са разкошни и дори да се съмнявам, че много индонезийци могат да живеят като съпрузите, представени в историята, се замечтах са подобна страхотна къща, въпреки че не бих я взел, ако вътре има подобен призрак. Филмът е изключително брутален, в запазения индонезийски стил, като към края кръвта се лее из ведро. Все пак обаче накрая история звучи по-скоро смислена и не така чудовищна като първата част. Затова допринасят както сценария, така и добрата работа на актьорите, влезли убедително в образите, в които им е отредено да играят.

Тази година излезе трети филм от поредицата и вече спокойно мога да кажа, че го очаквам, а заедно със сагата May The Devil Take You индонезийският хорър ми се утвърди като предпочитан.

Ревю на Александър Драганов

Един коментар за The Doll 2

Оставете отговор