The City

City
The City е комикс, написан от писателя на ужаси Джеймс Хърбърт и илюстриран от художника Йън Милър. Хронологично той е четвърта част от поредицата “Плъхове” /The Rats/ и разкрива на читателя ужасяващото бъдеще, последвало събитията от третата книга “Domain”.
В безименен град, който вероятно някога е бил Лондон, са изминали години от последната ядрена война на хората, променила завинаги естествения ред на нещата. В града човеците вече не са господстващата форма на живот – те са добитък за новите господари на Града – Плъховете. И така, докато един ден, отнякъде не идва Пътника – мълчалив, безименен, покрит от глава до пети със странна броня, въоръжен с най-новите оръжия, пазен от метални кучета роботи. Той влиза в града за да види уродите, дегенератите, труповете, жертвите и техните господари – Плъховете. За да изпълни едно старо обещание. И за да навлезе в леговището на Злото. Ще успее ли обаче да прекоси Града?
The City е простичка и непретенциозна история, която влиза в клишетата на пост-апокалиптичната фантастика – опустошено бъдеще, мрачен и неумолим герой, гротескна визия. Именно последното нещо прави комиксът впечатляващ. Джеймс Хърбърт е един от писателите с най-зловещо въображение, на които съм попадал, а тук то бива пресъздадено в странни, изкривени картини от художника Йън Милър. Те създават у читателя изключително угнетително усещане, което не го напуска и след финала на историята.
Това е една мрачна визия за бъдещето под властта на Плъховете – едни от най-чудовищните хорър злодеи, за които съм чел някога!

Оставете отговор