The Citadel of Chaos

citadel-of-chaos

Красивата корица ме изкуши да си закупя книгата-игра “The Citadel of Chaos” от Стийв Джаксън, класическо заглавие от поредицата “Битки Безброй” /”Fighting Fantasy”/, останало по някаква причина пренебрегнато навремето, когато бургаското издателство “Селекта” публикуваше книгите у нас.
“The Citadel of Chaos” разказва историята на млад приключенец, който трябва да проникне в Цитаделата на Хаоса – леговището на злия магьосник Балтус Дайър, който е събрал армия от чудовища, с които да нападне свободния свят. За разлика от други заглавия в поредицата, като “Магьосникът от огнената планина” или “Гората на обречените”, тук героят ти не е безименен мечоносец, а магьосник. Въпрос на лично ваше решение е дали това да е оригинален персонаж или готов образ, създаден от автора – чаровния измамник Елвъзир Грингълуолд, аристократичния Тибалт Спелкастър или могъщата Елиф Монтан. Изборът не е без значение, тъй като различните герои владеят различни заклинания. При всички положения обаче, битката им ще е трудна – Цитаделата на Хаоса е истински лабиринт, из който бродят могъщи чудовища…
Макар като сюжет и атмосфера книжката да напомня прекалено много на “Магьосникът от огнената планина”, “The Citadel of Chaos” има и някои уникални нововъведения с различните заклинания, които авторът по-късно усъвършенства в излизалата и на български поредица “Магьосничества”. Противниците са многобройни и чудати, а играта е достатъчно трудна, че да не се превърта от раз дори ако решите да мамите със заклинанията и точките издръжливост.
Ако искате да си закупите “The Citadel of Chaos”, може да го сторите от първата книжарница за книги-игри в света, в празнуващия рожден ден този уикенд “Книжен Център Славейков“.

Тагове:  

Оставете отговор