Tenet триумфира в бокс-офиса напук на коронавируса

tenet rpatz

Новият филм на Кристофър Нолан Tenet започна отлично в бокс-офиса, въпреки коронавируса, затворил кината в голяма част от света и каращ останалите да работят с лимитиран капацитет. Научнофантастичната история с Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патинсън и Кенет Брана спечели 53 млн долара от 40 държави, сред които липсваха Китай и САЩ, но включваха Канада. Това далеч надхвърля прогнозите за 25-30 милиона и показва, че марката “Нолан” продава без грешка, въпреки оплакванията, че сюжетът на филма е трудно разбираем. Повечето зрители сякаш са приели съвета на една от героините, която казва “изпитай го, не го мисли” и това прави бъдещето на филма, който трябва да излезе в останалите държави през септември, оптимистично. Бюджетът на “Тенет” е доста скъп, над 200 млн долара, така че финални приходи от поне половин милиард са необходими, за да може той да излезе на печалба.

В същото време “Новите мутанти” от вселената на “Х-Мен” се възползва от отсъствието на “Тенет” в САЩ и оглави класирането там със 7 млн долара. Това е добър резултат, тъй като едва 63% от салоните в Щатите са отворени, а сред тях повечето работят на капацитет от половината продадени места или дори една четвърт. Този филм е по-евтин и за него няма големи очаквания, така че всеки резултат е в плюс, а и според повечето зрители той все пак е по-сполучлив от миналогодишния “Тъмен феникс”.

Тези чудесни резултати са отлична новина за киноманите и дават шанс, че ще видим хитови премиери до края на годината, като “Черната вдовица”, “Жената чудо 1984” и “Дюн”, които се чакат на големия екран. “Парамаунт” обаче решиха да не рискуват и отложиха нова порция техни хитове за 2021-ва. Дали това е грешка или не, ще покаже времето.

Тагове:  ,

Оставете отговор