Tenet за поредна седмица на върха в бокс-офиса

pattinson

Научнофантастичният филм “Тенет” на Кристофър Нолан продължава да владее бокс-офиса, парализиран от коронавирусната пандемия, плъзнала с нова сила по целия свят. Епосът за пътуването във времето с участието на Робърт Патинсън печели 3,4 млн долара в Щатите, което стига за нова победа, а на втора позиция остава “Новите мутанти” с 1,1 млн долара. Интересно е, че в отсъствието на нови заглавия на голям екран отново е пусната “Империята отвръща на удара”, която обаче заема четвърта позиция с 900 хил. долара.

Извън Щатите “Тенет” добавя нови 15,8 милиона долара, като запазва силна позиция в Япония. Общите приходи на филма възлизат на 283 млн долара и бариерата от 300 млн изглежда близо. “Мулан” пък спечели допълнителни 3,3 милиона долара за общ резултат от 64,4 милиона. “Новите мутанти” са с 1,4 милиона и общи приходи от 38,9 милиона. Така макар и с прилични предвид разпространението на коронавируса резултати, тези филми остават далеч зад “Тенет”, но дори и той трудно ще избие разходите си предвид много затворени кина и малкия брой зрители в отворените.

Една страна обаче изглежда вече се отървава от оковите на ковид19 и това е държавата, от която болестта тръгна – Китайската Народна Република. В комунистическата страна отпразнуваха огромния успех на “Осемстотинте”, който с приходи от 441 млн долара в Поднебесната империя стана най-касовият филм за 2020-та година, вече пред последната част на “Лоши момчета”. Дали ще излезе хит, който да може да изпревари китайския филм? Предстои да разберем.

Тагове:  

Оставете отговор