Tekken Tag Tournament 2

tekken_tt2_console
Tekken Tag Tournament 2 e осмата игра от поредицата Tekken и последната в моята колекция, която още не съм ревюирал в “Цитаделата”. Макар да предлага отлична графика и богат избор от герои, тя не ми стана така любима нито колкото Tekken 5 и 6, нито колкото по-сходната Street Fighter X Tekken.
Кратка справка в Интернет ще ви подскаже, че както и предишния Tekken Tag Tournament и този има сюжет, който не се води официален към историята на играта – демек нещо като книгите за “Междузвездни войни” от Тимъти Зан след като “Дисни” закупи поредицата от Лукас. Основната врътка всъщност е това, че може да избирате да играете с тандем от герои, което е и препоръчителното, тъй като повечето ви опоненти, които генерира компютъра ще го направят и ще е трудно за сам човек да победи двама. Това е яко, тъй като позволява да си направите отбори от любимите герои, които да се бият едновременно, а когато и противниковият играч го направи, на екрана може да се появят едновременно до четири човека, които си раздават шутове и шамари, кой където свари.
tekken-tag-tournament-2
Най-голямата краста за запалените фенове е онлайн менюто, с което може да цъкате срещу противници от цял свят. Но и офлайн играта предлага много варианти, на практика всичко, което бихте намерили и в Tekken 6 – аркада, в която се биете с поредица противници,”призрачни” битки, в които борите безброй генерирани от изкуствения интелект съперници, отборна битка, която комбинира стандартната поредица бойци, които си събирате с новата опция за врътка по време на рунда,  атака за време, борба за оцеляване, тренировки и игра по двойки, ако имате втори джойстик и приятел или брат, който да се е навил да джиткате.
tekken_tag_tournament_2_test_ps3__1_
Във Fight Lab, което е нещо ново за мен, обучавате на комбота роботи, а покрай роботите и вие се научавате на тях. Има я познатата секция Customize, в която може да разнообразите външния вид на героите, като си закупите аксесоари с жетоните, спечели от битките. Има секция с мелодии от играта, галерия, профил и настройки. Всичко, което би ви потрябвало!
Графиката е много красива, вероятно най-добрата за игра от марката Tekken. Героите са многобройни и кой от кой по готини, така че със сигурност ще си намерите боец, който да ви кефи. Моите любимци са цели шест – Jin, Devil Jin /тук са отделно/, Hwoarang, Lars, Lee и Steve Fox. Трудността на играта е дори повишена спрямо Tekken 5 и 6 и макар да не достига безумието, наречено Dead or Alive, си изисква да овладеете внимателно командите, както и да посвикнете със стратегията на играта – кога да се защитавате, кога да нападате.
На практика Tekken Tag Tournament 2 е създадена като идеалната зарибявка за феновете на поредицата, обаче на мен някакси не ми стана любима. Мисля, че с тази висока трудност манджата излиза леко пресолена, още повече, че тя непрекъснато се покачва с трупането на опит, независимо дали играете аркада или призрачни битки, а освен това варира безумно между персонажи с един и същи ранг. Поради това поне при мен липсва момента с отпускането в играта и чистата наслада от останалите безспорно пипнати елементи. Неприятна изненада за мен бе и по-ограничите ми възможности за управление от джойстика на X Box 360 спрямо други части от поредицата. Заради всичко това препоръчвам, ако трябва да избирате, да се спрете или на класиката Tekken 6 или на Street Fighter X Tekken. Те може и да не са така изящни графично, но са по-забавни, а това е най-важното за една игра.

Тагове:  

Оставете отговор