Tartok the Ice Beast (Beast Quest #5)

tartok the ice beast

Не се спираме с ревютата на детските книжки от фентъзи поредицата Beast Quest, подписани от “Адам Блейд” – псевдоним, зад който творят различни автори, спечелили си удоволствието да работят по тази серия с конкурс.

Четири от митичните Зверове, омагьосани от злия Малвел, вече са свободни благодарение на усилията на Том и Елена, двете храбри деца, които обикалят вълшебния свят на Авантия с четириногите си другари, вълка Силвър и коня Сторм. Но най-опасното предизвикателство тепърва им предстои, когато магьосникът Адуро ги изпраща да освободят Тарток, ледения звяр от далечните заснежени поля, край които дори морето замръзва. Там студът е немилостив, а прехраната на хората зависи от това да могат да се доверят на леда, по който минават шейните им. Но сега времената са мрачни, тъй като ледовете се чупят от тежки стъпки, а непознат звяр оглася нощта с ревовете си. Само Том и Елена знаят, че това е Тарток. Само те могат да го освободят. Но ще успеят ли?

Тази книжка е една от най-добрите в серията досега, забавно и вдъхновяващо четиво с атмосфера на мраз и студ, която е идеална за четене в студен зимен ден като днешния. Много се радвам, че открих тази поредица, която запълни празнотата в душата ми, дошла след последната битка на Лийф срещу Господаря на сянката в поредицата за Четирите сестри от Делтора. Изглежда колкото и години да минат ще си остана привързан към детското фентъзи – а хубавото е, че поне според магьосника Адуро, най-опасният от Зверовете тепърва предстои да бъде освободен…

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор