Sword Art Online Movie: Ordinal Scale

sao movie 1
След два много успешни поне в комерсиално отношение сериала, поредицата Sword Art Online получи и своя пълнометражен филм, който излезе по японските кина по-рано тази година. Динамичен, интересен и оригинален, той според много зрители е най-доброто, което сагата предлага досега. Аз лично харесвам първия сезон на анимето повече, но филмът определено е по-добър от втория.

След успеха на ролевите игри във виртуална реалност, Япония е залята от нова мания – “Аугма”, която добавя виртуални елементи в реалния свят, като най-големият хит е играта “Ordinal Scale”. Това е приключение, което много грубо може да бъде сравнено с Pokemon GO – играчите включват приложението и то изгражда фентъзи свят около тях, като победата зависи и от истинските им рефлекси. Това не се нрави много на Кирито, който е свикнал на по-старите игри, но всичките му приятели са много запалени, като причината за това е и в появата на популярна певица, макар тя всъщност да е изкуствен интелект! Скоро обаче в играта се появяват противници, познати от “Изкуството на меча”, а геймърите, оцелели от ужасния инцидент имат проблеми, особено след срещата си с мистериозен мечоносец, чието умение в “Ordinal Scale” е ненадминато. Кирито решава да разследва какво става – и отново се изправя срещу призраците от миналото си…

sao movie

Sword Art Online: Ordinal Scale е вълнуваща нова глава във вселената на “Изкуството на меча” и силен сам по себе си филм, който си заслужава да се види. Началото е интригуващо, а новата реалност изглежда дори по-достоверна и правдоподобна от тази, позната в сериалите. Наистина, по средата филмът влачи действието, но си струва да бъдете търпеливи, тъй като последната третина на анимето е убийствена, а заключителните битки наистина страхотни. След финалните надписи има бонус кадри, като след филм на “Марвел”, а те обещават още приключения за Кирито, който закономерно се превръща в един от най-популярните герои на нашето време. Аз лично с удоволствие ще продължа да следя подвизите му!

Тагове:  

Оставете отговор