STAR WARS Legacy 4, 5

STAR WARS Legacy 4, 5

 

Author: Darth Sparhawk
Date: 03.12.2006

Брой 4

Maleval.jpg

Плановете комиксовата вселена към “Междузвездни Войни” Legacy да се разшири станаха очевидни с четвъртия брой от историята, в която тя пое завой от основната сюжетна линия и ни запозна с историята от гледната точка на обикновените бойци в нея, а именно имперските щурмоваци. Никога досега те не са били поставяни в така неудобно положение, с Империя, в която двама човека претендират да са Императори – Ситския лорд Дарт Крайт и опитния Роан Фел, които вече десетилетия се надхитрят. От това си патят щурмоваците, всеки от които трябва сам да решава на чия страна да бъде. В случая избора на верен на Крайт батальон се усложнява с пристигането на безмилостен черен лорд на име Дарт Малевал, сит, изумяващ войниците както с разнообразните начини, с които избива противниците си, така и с удоволствието, което очевидно му доставя това.
И когато един капитан на батальон от страната на Ситите се изправя срещу брат си, останал верен на Роан Фел, пътят към взаимното и трагично унищожение може само да бъде засилен от присъствието на Малевал…

Брой 5
Петия брой от поредицата се връща към главната история и ни показва една твърде интересна за феновете на Тъмната Страна среща между Дарт Крайт, ситския лорд, владеещ Галактиката и призраците на отдавна живелите Дарт Бейн, Дарт Нихилъс и Дарт Андеду. Крайт, който е измъчван от тайнствена зараза иска помощ от древните сити, но Бейн му я отказва. Идеологът на Правилото на Двамината е бесен на Крайт, че е разрушил неговата идея и пак е направил Орден от мнозина Сити. Духовете отказват да помогнат на живия Ситски лорд и Андеду дори го атакува, временно разкривайки истинското лице на болестта му – Дарт Крайт се превръща в огромен дракон на Тъмната Страна. Императорът обаче бързо се връща в нормалния си вид и прогонва призраците с думите, че и от другаде може да получи знание. Ще е интересно да се види дали ще посмее да потърси съвета на духа на Палпатин.
В това време Кейд Скайуокър и принцеса Маразия Фел имат по-неотложни проблеми, свързани с появата на Дарт Талон, ситска дама с доста апетитни пропорции, но зъл нрав, която е решена да изпълни волята на господаря си Крайт, докато той се разправя с духовете. Пътем Кейд се среща и със старите си познати джедаи, водени от Волф Сазен, дали те го разпознават остава загадка, но е факт, че веднъж притиснат до ъгъла Кейд разкрива мощта си в Силата и успява да прогони Дарт Талон.
Напористата млада дама обаче е успяла да повреди космическия им кораб и сега те са принудени да чакат, докато принцесата се свързва със свой доверен моф, който всъщност работи за Дарт Крайт…
но как ще се развият нещата, ще разбираме тепърва.

DArth_Mar.JPG

Оставете отговор