Star Wars Legacy 2, 3

Star Wars Legacy 2, 3

 

Author: Darth Sparhawk
Date: 17.10.2006

Legacy 2

Действието във вълнуващия втори брой от поредицата комикси “Legacy” се развива 7 години след погрома при Осус, чрез който Дарт Крайт се обявява за Галактически Император. Ситите му са навскякъде, а където отсъстват, не липсват жадни за пари ловци на глави, които преследват джедаите със задача да ги хванат живи.
Волф Сазен, един от малцината оцелели при Осус все още търси Кейд Скайуокър, макар други джедаи да се съмняват в мъдростта на такова виждане. “Минаха 7 години, вече е мъртъв… или не иска да бйде намерен”. Въпреки това Волф продължава да вярва, че именно Скайуокър е нужен, за да въстанови вече криещите се сред нормалнте хора джедаи.
Това, което Волф обаче не знае е, че самия Кейд е станал Ловец на Глави и живее страховития живот на въоръжен до зъби космически пират. Той дори залавя джедаи за Империята.
Която обаче е разцепена. Макар Крайт и неговите Сити да доминират, император Роан Фел е все още жив и заедно с малцината си верни лоялисти предприема дръзки атаки, подобни на някогашния Бунтовнически Съюз. Неговата дъщеря, Принцеса Маразия Фел издирва верни на баща и имперски офицери, които да привлече на помощ.
Дарт Крайт обаче е приготвил смъртоносен капан за императорското семейство… Джедайския храм на Корусант е вече Ситски, а в него Господарят на Мрака приготвя своята смъртоносна изненада за Галактиката – безмилостна, брутална жена-войн, татуирана лично от него и лоялна само към него.
Известна като Дарт Талон, тази нова и ужасна последователка на Ситския орден тръгва на мисия, която ще довърши започнатото от страховития и властелин…
Новия брой запазва високото ниво от предходните, като вече практически запомват приключенията в новата Галактика. Изключително интересни са главните герои и паралелите, които могат да се направят с класическите персонажи от “Междузвездни Войни”, които също бяха в подобна ситуация.
Кейд е много различен от Люк – докато онзи беше добро и честно селско момче от Татуин, новия Скайуокър е безмилостен пират, далеч по-брутален дори от все пак усмихнатите Хан Соло и Ландо Калризиан. Нарисуван е по-великолепен начин и напомня на лъв. Излъчването му по сила съперничи на това на лорд Вейдър преди инцидента на Мустафар, но старинните бластери, които носи го правят уникален.
Верните на Роан Фел са доста по-конкурентни от старите бунтовници, те все пак имат своите Имперски Рицари, а и все пак са наясно с това как системата работи.
Роан Фел обаче все още не се е появил лично и аз, да си призная имам големи очаквания към характера му. Ще ми е любопитно как стария Император ще си взаимодейства с традиционните джедаи, представлявани в историята от Волф Сазен.
Що се отнася до Дарт Крайт, то той поне на този етап изглежда съвършения Сит, с могъща осанка като Дарт Вейдър и безмилостен характер като Палпатин. По невероятен начин Острандер и Дуурсема са хвърлили поглед върху страховитите методи за обучение на Ситите и от една страна яркия им контраст, а от друга – някои изненадващи прилики с джедайското обучение.
Както винаги, броят ме остави жаден за още.

Legacy 3

В третия брой на поредицата (общо четвърти) принцеса Маразия Фел и нейната слугиня бягат, преследвани от безмилостната Дама на Сит Дарт Талон. В това време нейния баща Император Роан Фел успява да си върне Бастион обратно и оттам започва да планира удари срещу Дарт Крайт. Неговия образ отдавна будеше интерес у мен и останалите фенове и никак не разочарова с появата си. Роан Фел изглежда стар, силен и хитър, готов да пожертва дори и най-скъпото си за да си върне Империята и да обърне гръб, за ужас на своя Рицар Антарес Драко, дори на собствената си дъщеря.
Кейд Скайуокър, пък използва различни опиати за да забрави миналото си и дори да прекъсне връзката си със Силата, което буди искреното възмущение на не кой да е, а на самия Люк Скайуокър, чиито призрак се явява на космическия пират, умолявайки го да приеме съдбата си. Кейд обаче не е във възторг от предложението на Люк, дори подигравателно му казва: “Виж какво ти донесе джедайството на теб”.
Нещата внезапно стават напрегнати когато принцеса Фел достига кораба на Кейд и го моли да я спаси от преследващата я Дарт Талон. Хитрия Скайуокър се съгласява, но не и без задни мисли. Той, противно на очакванията на принцесата я е разпознал и планира не само да вземе откуп за нея от Император Фел – но и да предаде двамата на Дарт Крайт, след което, според него “Никога повече няма да трябва да работим”…

Сагата се заплита все по-интересно и аз лично нямам търпение да видя как ще се развие действието в следващите броеве.

Оставете отговор