Soul Harvest /Жътва на души/

soul harvest

“Жътва на души” е четвъртата книга от поредицата за Оставените от Тим Лахей и Джери Дженкинс, в която започва да ми мирише, че цялото начинание е по-скоро жътва за пари. Наистина, през последните години аз установих, че имам проблем с дългите поредици, които разгръщат един сюжет в много томове /ако всяка книга е отделна история, по не ми пречи/, но тук смятам, че оплакванията ми са основателни.

Книгата започва с това, че в края на предишната част е имало опустошително земетресение – поредния знак за приближаващия свършек на света. След това продължава с това и чак накрая се случва нещо ново. Целият четвърти роман от поредицата е за това как героите се съвземат след земетресението. Рейфърд търси втората си жена. Бък първата си. Злодеят Карпатия пак почва да строи сградите си наново, така че се чудиш кой е злодеят в историята – авторите казват, че Бог е добър и така трябва да бъде, но не успяват да го покажат в написаното.

Последното нещо, което искам е преди Великден да дам лоша оценка за християнска книжка, но Лахей и Дженкинс не ми остават друг избор. Поне разбрах защо в Щатите някои хора се дразнят на християните от южната част на страната – и аз съм християнин, но тези двамата ме покъртиха. Дано поне заради вярата си са снесли 13 тома по мъничкото по обем Откровение на Йоан, а не заради пари. Аз обаче не смятам да проверявам в продълженията.

Адиос!

Тагове:  

Оставете отговор