Snowman (Jim Rook #4)

SNOWMAN

Snowman e роман от майстора на ужаса Греъм Мастертън, част от цикъла произведения за Джим Рук, учителя на проблемни младежи, който има свръхсетивност и вижда духове след инцидент в миналото, когато едва не е загинал.

Децата в класа на Джим Рук, учителят по литература, не са обикновени. Повечето идват от проблемни семейства, страдат от хиперактивност и дефицит на внимание, не са пипвали книга през живота си и са отписани като безнадеждни от образователната система. Когато в класа му идва Джак, който е наполовина инуит, той не изглежда като другите. Спокоен, уверен, дори арогантен красавец, за който е почти сигурно, че скоро ще надрасне класа, в който е записан само защото баща му редовно се мести из страната и не може да уседне. Ала с Джак идва и нещо друго, невидимо присъствие, което носи със себе си студ, смърт и ужас. Когато ученици започват да замръзват посред лято, Джим Рук ще трябва да използва дарбите си в паранормалното, за да се изправи срещу най-ужасния враг измежду всички, срещу които се е изправял досега – СНЕЖНИЯ ЧОВЕК от Аляска…

snowman polish

Snowman е страхотна книга от истински майстор на жанра, какъвто безспорно е Греъм Мастертън, носител на наградата “Брам Стоукър” и Автор на годината в Цитаделата за 2016-та година. Писателят майсторски изгражда атмосферата на вледеняващ ужас, който идва на пръв поглед безпричинно и по умопомрачително жесток и брутален начин, преди да развие митологията на романа така, както може да го направи само един истински експерт по окултното. Финалното пътешествие до Къщата на Мъртвеца в Аляска е епично, а разкритията – шеметни.

Греъм Мастертън има много страхотни романи, но този е едно от най-силните му и впечатляващи предложения!

snowman new

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор