Shannara задобрява, Shadowhunters държи ниво

shannara-chronicles-reaper-review-02-600x287
Появата на демона, наречен Косача /на снимката/ оживи “Хрониките на Шанара”. Сериалът на МТВ, заснет по мотиви от творчеството на Тери Брукс, достигна шестия епизод от първия си сезон, като по петите на главните герои Уил, Амбърли и Еритрия вече е най-ужасният от убийците на архизлодея Дагда Мор. Макар и с променена визия спрямо литературния си първообраз, Косача остава изключително чудовище и повиши нивото на напрежение в поредицата, която започна полека лека да надскача тропите на тийнейджърския сериал. Последният засега епизод “Пикон” е изключително мрачен и макар да се отдалечава сюжетно от книгата, започва да достига мрачния й дух. Това е добра новина за феновете, които се опасяваха, че поредицата ще е грубо казано, “тояжка”, направена само за пари.
В същото време добре върви и телевизионната екранизация по книгите на Касандра Клеър. Shadowhunters достигна четвъртия си епизод, като залозите в историята се покачват – Саймън вампирясва, ухапан от Камила, Клеъри приема наследството си на Ловец на сенки, започва интригата между Магнус и Алек, като всичко това е подправено със свалки и екшън.
Като цяло и двете поредици задобряват с напредъка на епизодите. Макар да не са точни адаптации по романите, които са ги вдъхновили, и “Хрониките на Шанара”, и Shadowhunters са амбициозни продукции и шанс много зрители да бъдат изкушени към вълшебния свят на фентъзито, което може само да ни радва.
matty alec

Оставете отговор