Seer of Lost Sands (Half-Elf Chronicles #2)

seer of last sands

“Seer of Lost Sands” e втората книга от поредицата “Half-Elf Chronicles” на Джереми Т. Уилямс и продължение на завършилата по шокиращ начин “Half-Bloods Rising”.

Майсторът на меча Кеалин е изгубил братята си след страховита битка с демоничния жрец на Ицу, злите богове на Юга, ала сестра му е все още жива и отвлечена в незнайна посока. Вече пет години героят, в чиито вени тече кръвта на елф, но и на Дуемхар, мистична раса полубогове от миналото, я търси, а слуховете го отвеждат по пътя към мистериозен пророк, който живее в пустинята. На пръв поглед добра среща с двама братя нехранимайковци изпраща Кеалин в поредица от смъртоносни битки, срещу огромен жабок и неговите разбойници, напомнящи лорд Джаба и свитата му от “Междузвездни войни”, на гладиаторската арена на расисти, презиращи всички вълшебни създания, в смъртоносния капан на лукав джин и, накрая, в сблъсък със семейство майстори на черната магия, на чиято страна се бори страховит маскиран воин…

“Seer of Lost Sands” е фентъзи, идеално за феновете на изпълнени с множество приключения книги като “Warhammer” или “Dungeons & Dragons”, макар да носи в себе си и немалко от трагизма, характеризиращ героичните фентъзита на Майкъл Муркок. За втората книга от поредицата си Дж.Т. Уилямс е полирал стила си и е получил много добра книга, което гарантира, че ще продължа и следващата – макар че и тук, както в предната част, финала бе смразяващо брутален!

Тагове:  

Оставете отговор