SD Gundam Sangokuden Brave Battle Warriors

SD_Gundam_Sangokuden_Brave_Battle_Warriors

Какво ще кажете за аниме, което разказва древен китайски епос с модели от научнофантастичната поредица “Мобилни костюми Гъндам”, супердеформирани нарочно, за да изглеждат като сладки човечета?

Сигурно, че е идиотско. Не споря. Обаче е и страхотно!

SD Gundam Sangokuden Brave Battle Warriors ни отвежда в Мириша, вълшебна земя, населена от гънпла човечета. Това донякъде прави историята сходна с поредицата за Бионикълите на “Лего”, но всъщност става дума за модерен преразказ на вечния китайски роман “Три царства”. Земята на гъндамите е разделена от войни, а младият Лю Бей иска да помогне на своите съселяни, които страдат от набезите на разбойници, известни като Жълтите тюрбани. В същото време тиранинът Донг Жуо е успял да си спечели драконовия печат, вълшебен артефакт на абсолютната власт, а срещу него му е тръгнала армия, съставена от най-великите герои и военачалници в Мириша. На негова страна обаче е Лю Бу, безпощаден боец, който няма равен в битките и не спира да обикаля бойните полета в търсене на равностоен противник. Единствената надежда е в намирането на три митични талисмана, въплъщавани броня, спусната от Небето…

lu bu sd gundam1

Когато започнах SD Gundam Sangokuden Brave Battle Warriors очаквах сладко малко приключение с много битки. Че беше сладко, спор няма – чиби човечетата винаги са такива, а SD Gundam са най-сладки от всички. Че имаше битки, охо. Само във виртуалните сражения на Gundam Build Fighters Try съм попадал на повече екшън.

Но не беше малко. Оказа се, че японците добросъвестно са разказали една истински епична история, с БОГАТА палитра към герои, които вдъхновяват, ужасяват, трогват и те карат да се привържеш към тях… което е лоша идея, тъй като никой не е застрахован от финал в стил “Игра на тронове”. Той обаче идва след зрелищен сайънс фентъзи екшън, в който роботи използват източни бойни изкуства, за да се замерят с магии.

cao_cao_and_lu_bu

Сигурно ме мислите за най-големият аутист на света, но SD Gundam Sangokuden Brave Battle Warriors е страхотно аниме, което изгледах с върховно удоволствие! След разочарованието, което ми поднесе финалът на Iron Blooded Orphans, имах нужда точно от това, за да разпаля наново любовта си към “Гъндам”, може би най-върховата поредица за гигантски роботи… дори и когато не са толкова гигантски!

SD_Gundam_Sangokuden_Brave_Battle_Warriorsoriginal

lubei sd gundam

sd gundam kawaii

sd gundam sword

sd gundam what

 

Тагове:  

Един коментар за SD Gundam Sangokuden Brave Battle Warriors

  • Цитаделата  :

    […] гледам, след като останах очарован от по-късното аниме SD Gundam Brave Battle Warriors, което, подобно на SD Gundam Force използва моделчета на […]

Оставете отговор