Saint Seiya: Evil Goddess Eris

evil goddess eris

Saint Seiya е една от най-популярните аниме поредици в историята, съперничеща по популярност в пика си на Dragon Ball. Подобно на нея тя има серия странични филми, идеални да се запознаете с нея, ако нямате сили за всичките стотици епизоди. Първият от тях е “Злата богиня Ерида”, продукция от 1987-ма година.

В древни времена богинята на мъдростта Атина дала силите си на рицари, които да изпълняват ролята на нейни пазители. В наши дни, Атина живее отново в образа на младото момиче Саори Кидо, а рицарите също съществуват, предвождани от храбрия Сея. Но сега той ще се изправи срещу противник, който никога не е срещал досега. От космоса долита златна ябълка, а тя е предвестник на Ерида, злата богиня на раздора. Ерида обсебва най-добрата приятелка на Саори и успява да я плени, като веднага започва да изсмуква силите на Атина от нея. Момичето е убедено, че нейните храбри рицари ще я спасят, но тя не знае, че Ерида също има вречени й във вярност воини, завърнали се на бял свят от ада…

wounded knight seiya

Макар да е събран във времетраене от едва 45 минути Saint Seiya: Evil Goddess Eris успява да разкаже наистина епична история и го прави с блестяща анимация. Човек рядко може да попадне на старо аниме с добро качество, но на мен това ми се случи с този филм и мога да кажа, че рисунъкът му е възхитителен, както като цветове на пейзажите, така и като умение на художниците да хванат красотата и силата на отделните герои. Сценарият за мен печели точки още с това, че авторите му са се сетили за Ерида, една от най-злите гръцки богини, носителка на отговорност за Троянската война, като тя е пресъздадена отлично, страховити са и нейните паднали рицари, а битките между тях и нашите герои са наистина епични. Сея отново успява да блесне като велик храбрец, който никога не се отказва, а крайният резултат е чудесно аниме приключение, заслужаващо вниманието си! Респект за класиката!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор