S. Andrew Swann

andrew swann

С. Андрю Суон, роден като Стивън Свинярски, е американски писател на фентъзи и научна фантастика, известен най-вече с романите си за антропоморфния тигър Нохар Раджастан, които представихме в Цитаделата по-рано тази година.

Суон е учил за инженер, но освен да пише, работи и в служба за защита на уязвими деца. Първата му книга, Forests of the Night, излиза през 1993-та година и разказва историята за Нохар Раджастан, антропоморфен тигър от бъдеще, в което много животни са били модифицирани така, че да водят войните на хората. Книгата има достатъчно голям успех, че да стимулира и продължение, Fearful Symmetries, като заглавията са вдъхновени от поемата “Тигърът” на Уилям Блейк. Суон има и още две книги от същия свят, за жена киборг и за антропоморфна зайка.

forests of the night

Освен историите за тигъра Раджастан, Суон има още няколко поредици, включително космическата сага Hostile Takeover за човешка цивилизация, разпростряла се в космоса с червееви дупки, фентъзи поредицата Cleveland Portal за магически същества, дошли в нашия свят, детективския вампирски роман Raven. Суон също така пише и книги-игри, като Welcome to Moreytown е за света на Раджастан, а Sword of the Slayer, излязла през миналата година, е по-традиционно фентъзи за момче, открило вълшебен меч, пренесъл го в свят на богове и чудовища.

Суон е женен и живее в Кливланд, щата Охайо.

fearful symmetries

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор