Ringu 2

Ringu_2_poster

След толкова музикални анимета ми се догледа хорър, като не исках обаче да продължавам с поредицата “Паранормална активност”, която ме отказа с третия си филм, а вместо това видях втората част от оригиналните японски версии на “Предизвестена смърт”. Това обаче се оказа грешка, тъй като Ringu 2 също се оказа поразяващо тъп.

Филмът е директно продължение на първата част, което е кофти тръпка, ако не сте я гледали наскоро, тъй като абсолютно нищо не се обяснява и се разчита на добрата памет на зрителя. Трупът на Садако, злата жена привидение, убиваща всеки, зърнал тайнствения й видеоклип, предвещаващ смърт, е намерен, а откритието е смайващо – според патоанатомите тя е живяла до възрастта на зряла жена в прокълнатия кладенец, без да може да излезе оттам. В това време обаче отново започват да умират хора, а разследването този път води до дете, което сякаш има силите на Садако…

ringu-2-1999

Подобно и на първата част, Ringu 2 опитва да е атмосферен, като пестеливо използва специалните си ефекти, макар с повод и без повод да има драматична музика, когато някой гледа телевизия например. Има сравнително добри сцени в психиатрия, където виждаме момиче, криещо се от Садако и изпаднало в нещо подобно на кататония от страх. Всичко обаче върви убийствено бавно, сюжетът е излишно оплетен, а сцените с апаратурата, с която опитват да заснемат призрака от главата на пациентите ми напомни неприятно на “Заклинателят 2”, друго продължение на култова класика, което успява да се накендза с дебилни идеи като тази. В крайна сметка чаках около час нещо да се случи и накрая превъртях филма от скука, за да видя злия дух накрая и да получа отворен финал, заканващ се за още продължения.

В края ревюто трябва да кажа, че този филм всъщност е второто продължение на оригинала, появило се тъй като предишното, наречено “Спирала”, не се е приело добре от зрителите и затова са заснели алтернативно. Не знам каква алтернатива е това и се чудя да пробвам ли другия филм, но ако той наистина е толкова лош, колкото казват, ситуацията явно е като на българските избори и вариантът, от който чакаме подобрение също е с доста съмнителни достойнства.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор