Resurrection Dreams печели номинация за Ричард Леймън

resurrection

Започваме месец декември, като разкриваме втората номинация в категорията ни за Международен хит на годината. Този път тя е за едно класическо произведение на ужаса, намерило място в ревютата ни за 2022-ра година, а именно Resurrection Dreams на писателя Ричард Леймън. Рецензията за него бе част от рубриката “Леймънада” на нашия гост-автор Иван Величков от клуб “Стругацки”, за мен една от най-ценните серии материали, писани за сайта.

Вики е тридесетгодишна жена, която се завръща в родното си градче след години следване на медицина. Тя е обещала да работи за местния доктор, за да си изплати заема, който той и е отпуснал за следването. Още с влизането си в града се среща с Мелвин – бивш съученик и пълно хахо, лежал десет години в кукавичарника, заради „научен” експеримент от гимназията с изровеното тяло на починала тяхна съученичка. Експеримент, който още кара Вики да сънува кошмари. Тя е единствената, която някога се е държала добре със смотаняка Мелвин, което го кара да лапне нездраво по нея. На всичкото отгоре хахото не е спрял да се прави на Виктор Франкенщайн и покрай града редовно изчезват млади момичета. И всичко можеше да е в рамките на нормално гадното, ако един от опитите на Мелвин не беше дал резултат. Сега той е готов на всичко да направи Вики щастлива, а има и зомбита, които да му помогнат…

Цялото ревю на книгата може да прочетете ТУК. Ричард Леймън, наричан от феновете си “Стивън Кинг без съвест”, е един от най-големите автори на ужаси в историята на жанра през втората половина на ХХ век. Срещнал трудности да се наложи на родния си американски пазар, той добива култова слава първо във Великобритания, а оттам се разпространява по целия свят, включително и в България, макар с малко на брой преводи спрямо това, което е написал. Resurrection Dreams е номинирана едновременно за да почете паметта на този автор, а също така и отново да събуди отново интерес към творчеството му. Дали обаче участието му в класацията за Международен хит ще се отзнаменува с победа? Решението ще вземете Вие този уикенд, а преди това ще видите още една номинация утре.

resurrection dreams

 

Оставете отговор