Resident Evil: Infinite Darkness

Resident Evil: Infinite Darkness' premieres on Netflix July 8th | Engadget

Скъпи приятели, за мен е чест и удоволствие да ви представя сериала по Resident Evil: Infinite Darkness, който излезе това лято по Нетфликс. Продукцията е кратка, но за феновете на играта тя ще донесе много скъпи спомени. Четири епизода са напълно достатъчно за да почувствате как дъхът ви спира, докато огромни тълпи от зомбита пъплят по улиците. Двойно щастие за всички ни е, че Хируоки Кобаяши – създателят на тази легендарна поредица лично се е заел с това да надзирава изпълнението на проекта. А за него знаем, че не прави компромиси с качеството и ценностите.

Leon Kennedy and Ashley Graham (Resident Evil 4) by igorbiohazard on DeviantArt

Малко предистория. Действието в сериала се развива между четвъртата и петата част на играта по Заразно зло. В края на четвъртата игра агентът от американските специални части Лиън Скот Кенеди успешно приключи мисията по спасяването на президентската дъщеря –Ашли. Както си спомняме, основните отговорници за отвличането на малката принцеса бяха биотерористът Осмунд Садлър и дясната му ръка – баронът-окултист Рамон Салазар, ръководител на култа Лос Илюминадос. И докато Лео се впускаше в смели приключения за да спаси щерката на шефа си, някои други негови колеги нямаха същия „късмет.“ Началото на сериала ни отвежда в Пенамастан – провалена държава, в която радикализирани терористични групи воюват със законното правителство, подкрепяно от САЩ. В разгара на една от операциите един елитен отряд войници – Лудите кучета, решава да пренебрегне заповедите на командира си и се спуска за да спаси ранен американски пилот. Тогава обаче хеликоптерът на отряда е похитен от терористи и войниците са принудени да се барикадират в малка къща, докато чакат помощ. Но…помощта не идва. По неизвестни за тях причини командирът им отказва да ги прибере, а по-късно откриват и причината. Сред терористите върлува вирус, който превръща хората в зомбита, които изяждат другарите си. Остава отворен въпросът – кой стои зад този зловещ експеримент.

Resident Evil Infinite Darkness' Season 1: Ending, Explained - Who fueled Penamstan Massacre? | DMT

И…започваме ревюта с главния герой в сериала – Лиън. Може би най-популярният образ в тази вселена или поне така изглежда от приходите на игрите. Лиън пристига в Белия дом на хеликоптер за да приеме мисията си, но малко след приземяването си става свидетел на това как мистериозен изстрел ранява един чиновник. Изстрелът се оказва биокуршум, който превръща в бедния човечец в зомби и той се нахвърля върху служителите в сградата за да ги изяде. След като успява да се справи със зомбитата Лео получава нови заповеди – той и още двама агенти трябва да заминат за Пекин, където да разследват евентуална китайска намеса в биоатаката. И така, нашият герой се натоварва на огромна подводница и влиза в китайски териториални води, където ще научи кошмарната истина в какво всъщност се състои мисията му.

Kenali 8 Karakter Utama Seri Animasi Resident Evil: Infinite Darkness! - Semua Halaman - CewekBanget

Джейсън е вторият член на специалния екип, който президентът праща в Китай. Ветеран от войната в Пенамастан, Джейсън всъщност е единственият оцелял от екипа на Лудите кучета. Дори и да ми се иска да го представя като злодей, не мога да го направя. Всъщност става дума за един войник, който по погрешка открива какво всъщност се случва в Пенамастан. Затова и остава жив. Това обаче дотолкова го отвращава от войната и политиците, че решава да използва новата си мисия за да се отърве от миналото си веднъж и завинаги.

ray chase | Explore Tumblr Posts and Blogs | Tumgir

Шен Мей, третият агент от екипа всъщност е двоен разузнавач, който работи и за САЩ и за Китай. Нейният дядо е влиятелен китайски политик, който обаче е пожертвал цялото си състояние за да лекува смъртно болният й брат. Мей е единственият човек, който знае какво се случва през цялото време, но чувствата й към Джейсън не позволяват да се довери на Лиън. Това я прави уязвима и тя се превръща в лесна жертва на отношенията между Пекин и Вашингтон, които продължават да се борят за това кой да овладее Пенамастан. А брат й крие зловеща тайна, която може да доведе до унищожителна война между двете сили.

Wilson (Biohazard: Infinite Darkness) - MyAnimeList.net

Главният злодей в сериала е секретарят по отбраната на САЩ Уилсън. Започнал кариерата си като офицер в армията, Уилсън бързо се издига до ранг на генерал. Освен опитен военен, той е и учен, който разработва секретни оръжия на биооснова, с които да въоръжава Китай и Америка. Звездният му миг идва малко след войната в Пенамастан, където неговите части печелят битката и успяват да отвоюват по-голямата част от страна от терористите. Това му носи поста на секретар по отбранатана и главен съветник на президента. Зад дружелюбния поглед на загрижения дипломат обаче се крие един човек, чиито амбиции далеч надхвърлят политиката.

RE-Rev:DI

Фамилията Редфилд е представена в сериала от Клеър – по-малката сестра на Крис. За разлика от брат си, Клеър избра попрището на журналистиката. Нейната връзка с Лиън е повече от специална, предвид факта, че той я спаси от сигурна смърт още в първата игра, докато двамата бродеха из зловещите улици на Ракун сити. И докато Лиън и отряда му пътуват за Китай, Клеър решава да напише нова статия за войната в Пенамастан и някои събития около нея, за които обществеността не е информирана. Разследването й обаче привлича вниманието на Уилсън.

Infinite Darkness Director Talks Series Canon, New Characters, Season 2 Hopes - swifttelecast

Горещо препоръчвам сериала не само на всички фенове на играта, но и на всеки любител в жанра. Очакваме втори сезон с нетърпение тъй като финалът беше отворен. Оттук-насетне можем само да се надяваме, че другите серии ще държат нивото и няма да станем свидетели на опорочаването на вселената, която съпътства няколко поколения от компютъра до киното.

Ревю на Искрен Иванов

Оставете отговор