Predator, Prey /The Beast Arises #2/

predator, prey
След великолепното си начало в I am Slaughter от Дан Абнет, новата поредица “The Beast Arises” от света на Warhammer 40 000 продължава с Predator, Prey на Роб Сандърс.
Звярът е разкрил пълната си мощ и Империумът се тресе по шевовете от атаките на новата порода по-силни, по-многобройни и по-умни орки. Свят след свят пада под инвазията на ксеносите, а милиарди загиват с писъци. На Ейдолика, крепост манастир на космически пехотинци от ордена на Юмруците Екземплари е обсаден от чудовищата, които сякаш нямат чет. На Ундин някогашна капитанка на пирати ще трябва да вземе най-тежкото решение. А в това време, на Света Тера продължават интрижките и битките за надмощие между армията и Инквизицията, а като че ли единствените, мислещи отговорно за човечеството са асасините. Кой е хищникът и кой жертвата в този мрачен свят?
За съжаление втората книга страда от синдрома на междинното продължение, където малко неща се случват и в резултат от това цялото нещо се чувства като пълнеж. Макар да го препоръчват като много добър автор, Сандърс не успя да ме грабне навремето с книгите си за Аркаон Вечноизбрания, не успява и сега. Началото на втория том е много ударно, но после средата влачи страшно, чак докато стигне до сносния финал, който криво ляво оправя нещата. За съжаление стана това, което предвидих – на авторите в Black Library им е трудно да поддържат нивото на Дан Абнет. Мога само да се надявам третият том да е по-добър.

Тагове:  ,

Оставете отговор