New Gundam Breaker

new gundam breaker

New Gundam Breaker e видеоигра, която аз закупих за своя Playstation 4 по случай именния си ден на 30-ти август, което може би прави удачно ревюирането й днес… когато според календара пак имам имен ден.

Но да оставим празниците настрана.

New Gundam Breaker е игра по аниме поредицата “Мобилни костюми Гъндам”, но по-скоро не по основната история, която е в оригиналната вселена на Universal Century или алтернативно в тази на Seed, а тази на Gundam Build Fighters и по-специално битките с Гънпла модели във виртуална реалност. Твоят герой е зачислен в гимназия по обучение на такива битки и веднага се сприятелява с няколко момичета там, от които обаче научава, че ситуацията в училището не е добра и учениците се управляват от тираничен нов Съвет, който приоритизира резултатите пред удоволствието от играта. Твоя е ролята да помогнеш на девойките да променят това…

gundam breaker fight

За превъртане на играта изпълняваш различни мисии по сценариите, което означава, че гънпла моделчетата тръгват из стаи да се стрелят с други такива, като при всяко превъртане на мисия отключваш следващата. Самите битки са доста разнообразни, трябва да обикаляш стаята, да се биеш с противници, да събираш части и да отваряш различни ковчежета, като от време на време се появяват и босове – грамадни гъндами или бойни установки. Забавно е, но е малко хаотично и наместването на камерата не е много удобно, особено когато някой грамаден гъндам почне да скача върху тебе като динозавър в истеричен пристъп.

gundam breaker combat

Трудността на играта е нормална, което ми се стори като приятна изненада след като си потроших зъбите в Road to Boruto (какъв път и в каква посока, наистина). Атмосферата е приятна, макар ролята ти на спасител за ученички да е леко (далеко) cheesy. Освен играта има и мод, в който да се наслаждаваш на своя гънпла модел, а цялостната атмосфера и диалозите около роботчетата подсказват, че играта е наистина за големи фенове на поредицата.

New Gundam Breaker е забавно аниме приключение, което се радвам, че имам за конзолата си. Макар да не е някакъв шедьовър, това е приятна и симпатична игричка за една любима поредица и мисля, че ако сте фенове като мен, ще допадне и на Вас!

Тагове:  

Оставете отговор