Necromancer’s Curse (Half-Elf Chronicles #4)

necromancer's curse

“Necromancer’s Curse” е четвъртата книга от поредицата “Half-Elf Chronicles” на Джереми Уилямс, която прочетох въпреки разочарованието, донесено ми от нейната предшественица, “Shadow of the Orc Star”.

Орките са победени, а техният господар-магьосник убит. Но тази победа е Пирова за елфите – легионите на Върховния протекторат завладяват земите им и започват етническа чистка срещу всички раси на магията, а зад амбициозните им планове прозират силите на Ицу, древните богове. За да ги спре, Кеалин се отправя на ново смъртоносно пътешествие в търсене на древен меч, а скитанията му го срещат с Веора, магьосница, която владее скверното изкуство на некромантията. Никой от другарите на Кеалин й няма доверие – но той е готов на всичко, за да спаси живота поне на сестра си Алри…

Няма да е пресилено да се каже, че западните самиздати като този напомнят на филмите, които излизат направо за DVD – нямат художествените достойнства на хитове от утвърдени автори като Тери Брукс или Саймън Р. Грийн, но понякога предлагат добро забавление. “Necromancer’s Curse” е точно такава книга. Макар да не е много добре написана, тя въодушевява читателя с наистина безумен екшън, в който срещаме зомбита, вампири, върколаци, богове и дори легендарен Левиатан, подобен на Ктхулу, а Кеалин размахва мечове не по-зле от утвърдени герои като Дризт или Малъс Даркблейд. Поредицата ще има пета и шеста книга, които бих прочел с удоволствие на някакъв по-късен етап, стига да ги открия.

Тагове:  ,