Mo Dao Zu Shi 2

mo dao zu shi 2

Mo Dao Zu Shi беше един от изненадващите аниме хитове на 2018-та година и много фенове очаквахме с нетърпение продължението, макар че акцентът на продуцентите от “Tencent” сякаш се прехвърли върху игралния сериал “Untamed”, който излезе малко по-рано тази година. Затова може би не е изненадващо, че вторият сезон бе дълъг само 8 епизода и остави усещането за нещо недовършено, дори като се има предвид фактът, че третият сезон изглежда почти сигурен.

wei mo dao 2

Уей Усиен, запомнен от историята като демоничен некромант, се е върнал от света на мъртвите, призован от безразсъден младеж, дал му наготово тялото си и не се минава много време преди той отново да се събере заедно със стария си приятел Лан Жан, екзорсист от клана на “Гусу Лан”. Двамата започват да разследват серия от мистериозни паранормални явления, предизвикани от оживяла мъртвешка ръка, но по пътя си, Уей си спомня за мрачните спомени от миналото, когато черната магия го е погълнала, отнемайки живота на някои от най-близките му хора… и печелейки омразата на други.

mdzs 2

Mo Dao Zu Shi 2 не е лошо аниме, като демонстрира отново някои от силите, превърнали първия сезон в класика – прекрасна анимация, страхотен дизайн на отделните герои, чудесни гласове от китайските актьори, силен саундтрак, качествен екшън и нелинеен разказ, редуващ минало и настояще. За съжаление при само 8 серии дължина, всичко остава някак неясно, като в сън, а сюжетът не напредва особено, оставяйки ни с един тийзър за трети сезон, който не се знае кога ще дойде, като се има предвид, че “Тенсент” разработват и chibi-пародия. Би било жалко, ако тази история не бъде развита както трябва – потенциалът, както и след първи сезон, си остава огромен.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор