MF Ghost продължава да впечатлява

Състезателното аниме MF Ghost достигна осмия си епизод и с него поне засега се утвърди като топ заглавието ми през сезона, след като музикалните заглавия окапаха от списъка ми за гледане заедно с конкурентното, но фокусиращо върху драмата Overtake. Причината затова е, че това продължение на класическата поредица Initial D предлага наистина много добър състезателен екшън.

Главният герой Каната Катагири се състезава със своята сравнително маломощна “Тойота” на екстремно трасе, лично на мен напомнящо ми малко на прословутия маршрут на остров Ман, като компенсира недостатъчната скорост на автомобила си с много добра пилотска техника. Това е мечтата на всички, които обичат високите скорости и тя рядко се случва в действителността, но в една рисувана приказка всичко е възможно. Другият пилот, който прави отлично впечатление е гласеният очевидно за антагонист Михаел Бекенбаур с “Порше Кайман”, като битката му за победата с пилот, каращ по-мощен GT3 автомобил също е доста интересна. Отлично са представени различните видове машини и битките помежду им.

MF Ghost не е лишен от някои недостатъци, като доста евтино направеният сюжет с хостесата, влюбена в Каната. Той изглежда като извинение за анимацията да показва в едър план бикините на героинята. Ясно е, че това ще развълнува част от феновете, но изглежда доста пошъл похват за една чисто спортна история. В същото време не е реалистично едно аниме в цялото времетраене на епизода си да предлага екшън и това очевидно е начинът да се запълни времето с кадри, изискващи по-малък бюджет. Надяваме се следващите серии да акцентират повече на борбата гума в гума, но така или иначе се е получило добро спортно аниме, показващо, че състезателният жанр е все още жив. Ще следим темата в развитие!

Тагове:  ,

Оставете отговор