Mazinger Z vs Devilman

mazinger z vs devilman

Гигантският робот Мазингер Z, пилотиран от младия Коджи Кабуто пази човечеството от могъщите роботочудовища на злия д-р Хел! Това е сюжетът на култовото аниме Mazinger Z, най-популярният сериал за гигантски роботи от 70-те. В късометражния (43 мин) аниме филм от 1973-та година Mazinger Z vs Devilman обаче в микса влизат и демоните от поредицата Devilman!

Всичко започва след поредната атака на роботочудовище, която Кабуто отблъсква с могъщия робот Мазингер. В края на битката обаче се появява противник, който не е създаден от амбициозния учен д-р Хел, копнеещ власт над цялата земя. Това е харпията Силен от Дяволското племе, древна раса демони, съществувала преди човечеството. Д-р Хел решава да се съюзи с тях, като иска те да му помогнат в битката срещу Мазингер, роботът, който проваля плановете му за световно господство. Девилмен, дяволът с човешко сърце, който е враг на демоните, научава за това и отива да помага на Мазингер…

mazinger vs devilman

Това е страхотно аниме филмче, което препоръчвам на всички фенове, обичащи фантастични приключения! Мазингер е един от култовите роботи на 70-те, който наскоро се върна на голям екран в пълнометражен нов филм, а за Девилмен вече сме писали много. И двамата са създадени от гениалния японски автор Го Нагай, а в тази история, въпреки заглавието й, обединяват сили, за да се борят срещу злото! Това е окуражаващо послание за приятелството на две смели момчета – Акира от “Девилмен” и Кабуто от “Мазингер”, като в него има наистина вихрен екшън с всевъзможни роботи и чудовища, а анимацията е на изумително ниво, не само за времето си, но и изобщо. Ако сте фенове на роботи, демони и супергерои като мен, не бихте искали да изпуснете Mazinger Z vs Devilman, а от нас може да очаквате още ревюта по творчеството на Го Нагай и за в бъдеще!

 

Тагове:  , ,

Оставете отговор