Lights Out

lights out

Lights Out (“Не гасете светлината”) е филм на ужасите от 2016-та година. Той е режисьорски дебют на Доналд Ф. Сандбърг, известен на феновете с втората част на “Анабел” и комиксовия “Шазам”. Първоначално Lights Out е късометражна лента, заснета за конкурс, но е толкова добре направена, че привлича вниманието на екипа зад поредицата “Заклинанието”, която заснема голям филм.

Мартин е малко момче, което живее само с душевноболната си майка, след като баща им загива при мистериозни обстоятелства. В училище той прави впечатление, че страда от хронично недоспиване, а причината затова е, че нощем на гости у майка му идва същество на име Даяна, дух, явяващ се само на тъмно. Полусестра му Ребека, която също е имала кошмари с Даяна като малка, решава да помогне на брат си, но по закон няма право да го изведе от дома на майка му. Така двамата ще трябва да се изправят срещу страховете си, рискувайки гнева на злото привидение…

diana entity

Филмът ме грабна със зловещия си трейлър и стартира повече от ударно, като загатва потенциала на режисьора, който по-късно засне най-добрия от филмите за Анабел. Тук ми се струва, че той е бил малко ограничен от бюджета, тъй като темпото е по-бавно, отколкото би ми се искало. Работата с актьорите обаче е безупречна, а атмосферата е толкова плашеща, че на моменти става некомфортна за гледане, най-малкото защото братчето и сестрата са симпатични, а Даяна чудовищна. Като цяло става дума за добър хорър, идеален, ако си търсите нещо страшно за гледане в духа на класиката Insidious например. За жалост обаче няма продължение, може би защото Сандбърг беше зает с “Шазам 2”, но бих се радвал, ако това за в бъдеще се промени.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор