Leo the Lion: King of the Jungle

Leo the Lion 1994

Leo the Lion: King of the Jungle е още едно анимационно филмче за лъвове, което излиза директно на видео през 1994-та година, около оригиналната анимация “Цар Лъв” на “Дисни”, като идеята е да обере нещо от феновете й.

Лъвът Лио, озвучаван от Гари Чолк (Оптимус от “Войната на зверовете”) е високомерният цар на джунглата, който прави каквото си иска и не го еня особено за мнението на другите животни. Един ден той среща малко лъвче, което е изгубило майка си. Тя е отвлечена от ловци и лъвчето иска помощта на царя, за да може да я освободи. Лио първоначално не иска да се занимава с детски работи, но няма сърце да отхвърли мъничето и първо го взима под своя опека, като го научава да ловува, а после решава да помогне и за спасението на майката лъвица. За беда обаче, тя е пазена от много ловци и Лио ще има нужда от помощта на другите животни. Как обаче да ги помоли за съдействие, при положение, че те хич не го обичат?

Leo king

Макар да е доста кратко – около 45 минути – и с не особено впечатляваща анимация, това е доста смислено мъничко филмче, което има трогателна история за прошката и израстването. Лъвът Лио е много добре озвучен от Гари Чолк, малко е сладък, а отношенията им са някак наопаки на Симба и Муфаса, тъй като тук големият лъв е този, който трябва да израстне. Резултатът е приятна и вдъхновяваща история за малки и големи. Ако имате интерес, направо я гледайте тук:

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор