LEGO: Филмът

The-Lego-Movie

След успеха на последния филм за Батман, направен с модели от конструктора “Лего”, реших да гледам и първия кинохит на датската компания за играчки, в който Черния рицар отново участва, макар и да не е на толкова преден план.

Емет е най-обикновено човече от света на играчките “Лего”. Той прави всичко по навик, доволен е от живота си и няма никаква характеристика, която да го различава с нещо от другите. По ирония на съдбата обаче, точно той по погрешка открива митична част, която може да спаси света му от унищожение, което по план трябва да се случи след три дни. Заедно с мистериозна красавица, която се нарича Дивата, стария магьосник, изрекъл пророчеството за него и, разбира се, Батман, Емет трябва да спре злия шеф Бизнес от плана му да залее всички играчки с инстантно лепило. Дали обаче ще успее?

lego 2014

Когато навремето ми препоръчаха да гледам този филм, реших да пропусна, тъй като ми се видя прекалено идиотско. Трябваше да се зарибя по приключенията с Батман, за да му дам шанс, но ето че сега го направих, а дори късно е по-добре от никога. “Lego: Филмът” е чаровна, трогателна история за обикновения човек, който обаче има своите мечти и вълнения и може да се превърне в Избрания, поне в своя собствен свят. Разказана е и достатъчно забавно, със специфична абсурден хумор, породен от вътрешната логика на конструктора, за да достигне както до най-малките зрители, така и до по-възрастните. Това е силата й, това я прави и смислена – затова я и ревюирам и препоръчвам на всички наши читатели 🙂

Тагове:  

Оставете отговор