Legacy Of Kain : Blood Omen 2

Legacy Of Kain : Blood Omen 2

Aвтор: Razael

За света Носгот има да се говори много и никога няма да може да се каже всичко. Съвсем наскоро излязоха две култови игри.Legacy Of Kain :Blood Omen II & Legacy of Kain: Soul Reaver II. Все още се водят спорове межзу феновете на поредицата коя игра е по-добра. Създателите на игрите “Eidos” бяха обявили анкета Soul Reaver II vs Blood Omen II. Чудех се за коя от двете игри да пиша и реших че щом в миналата статия говорихме за Кейн и Носгот, то в тази трябва да продължим историята за Кейн. Убийствена музика, графика, битки и фентъзи ви очакват във Blood Omen II.
Но той винаги е трябвало да дели Носгот със хората и антивампирската организация Сарафан. Сарафаните са старо движение против вампирите още от първата част на играта. Появяват се след поражението на древната извънземна раса воювала с вампирите. Те са заклети врагове на вампирите, но не осъзнават, че техният водач Сарафан Лорда е от тази извънземна раса. Използвайки рицарите сарафани за свойте цели, той се опитва да отвори портала към своя свят, за да могат войските му да нахлуят в Носгот. Той успява да събере армия и да се изправи срещу Кейн. Във решаваща битка, Кейн бива победен и изгубва могъщият си меч Соул Рийвър, който преминава в притежание на Сарафан Лорда.
Малкото останали лейтенанти от армията на Кейн се пръскат. Една част от тях се присъединяват към Сарафаните, а останалите се оттеглят в така нареченото обежище с Ворадор и се опитват да се противопоставят на Сарафаните. След хиляда години Ворадор осъзнава, че няма почти никаква надежда за победа и се решава да се опита да съживи Кейн.
Така започва втората част на култовата ролева игра Blood Omen. Кейн се събужда в леговището след мъчителни сънища. В началото осъзнава къде въобще се намира и след хилядите години прекарани в гробницата Кейн трябва да си спомни какво точно се е случило. Спомените веднага нахлуват в главата му. В първите мисии, където се учете да играете, пътеводител ще ви бъде съблазнителната вампирка Умар. Кейн осъзнава, че му е нужно съвсем малко да си припомни как да убива и пие кръв. Скоро ще трябва да си пробие път през градските улички на града Меридиан, за да се доберете до Ворадор, където навсякъде има бандити от гилдията на крадците и сарафански рицари, които ще ви нападат всеки път, когато решите да направите някоя глупост или се въртите много около тях.
Накрая стигате до убежището, откъдето започва истинското приключение и мисия на Кейн. Умар е пленена от Сарафанските рицари и той ще трябва да я освободи преждевременно. След това да се впусне в битка със предателите вампири и Сарафан Лорда.
Играта е направо убийствена. Докато играете ще се биете със различни и разнообразни врагове и с различни оръжия. Оръжията често ще се чупят, но те не са ви особенно нужни. Най – доброто оръжие на Кейн ще бъдат уменията, които научава от всеки победен враг както и ноктите си. В крайна сметка Кейн ще трябва да се изправи срещу Сарафана с голи нокти докато той държи Соул Рийвъра.
Така малко се отплеснах. Едно от главните неща, които подържат фентъзито в Blood Omen II определено са вашите главни врагове – Сарафаните с техните невероятно добре изпипани рицари. В по-голямата част от играта главните противици на Кейн несъмнено ще са предателите вампири и сарафанските рицари оборудвани със специални брони и мечове, които започват да светкат и да предупреждават за приближаването на вампири. Не всички от сарафанските рицари имат такива брони и оръжия те се делят на два типа поне до колкото разбрах. Освен рицарите още в началото се сблъсквате със уличните бандити и престъпници, както и членове на гилдията на крадците. Повече със съществата няма да ви занимавам.
Въпреки че първата част на играта е 2D ролева игра, то втората част е по-различна. Blood Omen II представлява трийзмерен фентъзи екшън с елементи на ролева игра. Всъщност на скоро не съм видял игра с по – добра и изпипана графика. Има много малко бъгове и са едва забележими и разрешими. Като мъртви тела влезли във стената, но това е поправимо с патч.
Като за зъвршек ще ви кажа, че това е повече от от достойно продължение на клутовата игра Blood Omen.

Оставете отговор