Katsugeki Touken Ranbu

katsugeki

След като изгледах великолепния Sword of the Stranger в края на миналата година, отново ми се гледаше аниме със самураи и се възползвах от препоръката на фен от групата на “Цитаделата” във “Фейсбук”, който ме насочи към Katsugeki, най-новата адаптация по игрите Touken Ranbu, които развиват уникална фантастична идея.

Какво ли би било ако мечовете имаха чувства и придобиваха човешки тела, с които да ги изразят? Отговорът на този въпрос научаваме в Katsugeki, където най-великите мечове в Япония са оживели в телата на могъщи и красиви воини, изпратени от новия си господар назад във времето. Техен враг е Ретроградната армия, демонични същества, които искат да променят хода на историята и да предизвикат хаос. Мечовете са единствените, които могат да ги спрат, ала още носят спомена от времената, когато са били само оръжия и са принадлежали на героите, борели се в миналото. Какво ще стане, когато запазването на историята означава да изгубиш някой близък?

Kane-san

Идеята на Touken Ranbu наистина е странна и ми отне известно време, за да свикна с нея, но после увлякох и смея да кажа, че е реализирана добре. Героите, в които са се превърнали мечовете са добре нарисувани и интересно развити като характери, а изборите пред тях са сложни и понякога нямат еднозначно верен отговор. Това нарушава предвидимостта на действието, която битката на доброто срещу злото предполага и прави историята по-емоционална, а не просто да гали окото с битките на мечовете. На мен лично ми липсваха по-харизматичните злодеи, тъй като враговете до края си остават безименни и безмълвни, ала въпреки това останах с добри впечатления и дори мога да потърся по-старите адаптации на историята.

Тагове:  ,

2 коментара за Katsugeki Touken Ranbu

  • Цитаделата  :

    […] се насочих след като гледах динамичната и напрегната Katsugeki. Тя се оказа доста различна, но въпреки това ми […]

  • Цитаделата  :

    […] Katsugeki Touken Ranbu […]

Оставете отговор