It Came With The Crash

it came with the crash

След кратка пауза се връщаме към романите на ужаса от писателя Борис Бачич, като този път стигаме до It Came With The Crash, история за чудовище – поредния различен сюжет, разработен от автора.

Самолетните катастрофи сами по себе си са плашещо преживяване, особено когато машината падне насред гориста местност, далеч от цивилизацията. Точно това обаче се случва на злощастен екипаж, озовал се в средата на нищото насред гъст лест и без много храна, с която да оцелеят. Сред тях зарязания от гаджето си Сам, старата и устата Амбър, доста простия футболист Мич, хладнокръвния доктор Норман, както и младата Линда, изгубила гаджето си при катастрофата. Всички те трябва да се организират в изчакване на помощта, преценявайки оскъдните си припаси така, че да оцелеят максимално дълго. Тази задача обаче се усложнява безкрайно, когато обаче се оказва, че в гората дебне някакво животно, което почва да избива оцелелите след катастрофата един по един…

Честно казано, тази книга на Бачич не ми се видя от най-добрите му неща, донякъде защото сюжетът напомняше на сходната, но по-добре написана Monster на Франк Перети, но най-вече заради финала, който ми беше силно неудовлетворителен като развръзка. При все това не мога да кажа, че съм разочарован, тъй като Борис пише много увлекателно и книгата му се чете лесно и приятно, като не позволява да я оставиш настрана и правдиво описва макар и понякога неприятните си герои. Надявам се в останалите романи от автора, които имам да прочета този стил да е комбиниран и с по-стойностен сюжет.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор