IDW Transformers Generation 1 – Stormbringer

Stormbringer_tpb
Stormbringer e мини серия комикси от четири броя, част от поредицата Transformers Generation 1 на IDW. Тя изправя както Аутоботите, така и Десептиконите срещу могъщ враг от далечното минало на планетата Кибертрон – гениалния, но загубил разсъдъка си Тъндъруинг.
Още в предишните приключения от историята, Autocracy и Monstrosity, стана ясно, че дългата война на трансформърите опустошава Кибертрон и обрича планетата на мъчителна гибел. Това било провидяно и от най-добрия учен на Десептиконите, Тъндъруинг, който опитал да предупреди воюващите за случващото се. Предупрежденията му не били чути. За да се защити, Тъндъруинг започнал изследвания и модификации, които обаче го превърнали в това, от което се страхувал – той станал могъщо чудовище, което не могло да бъде спряно дори от комбинираните сили на Аутоботи и Десептикони. Но сега, хилядолетия по-късно, жестокият Блъджън е решен да събуди отново Тъндъруинг, убеден, че този път ще може да го контролира. А Оптимус Прайм ще трябва да се изправи срещу най-жестокия призрак от миналото си… докато Мегатрон е готов да заличи противника си на всяка цена, дори ако това означава ядрена бомбардировка над родния свят на трансформърите!
Stormbringer е поредната силна история в света на Transformers. Тя отново предлага прекрасно илюстрирани апокалиптични битки на фона на епичен сюжет, поставящ сериозни морални дилеми пред участниците. Крайният резултат е чудесна история, която може да допадне и на порасналите фенове на роботите под прикритие.
Thunderwing_stormbringer

Оставете отговор