IDW Transformers G1 – Autocracy

Autocracy_1
Питали ли сте се някога как Оптимус Прайм е станал Прайм, откъде е започнала враждата му с Мегатрон и защо Аутоботите водят вечна битка с Десептиконите? Ако да, то комиксите от минисерията Autocracy, част от поредицата на IDW, вдъхновена от класическия анимационен сериал за “Трансформърс” G1, са точно като за вас. Преди да продължите с ревюто и евентуално да си потърсите комиксите обаче, трябва да имате предвид, че макар IDW да са запазили оригиналния дизайн на трансформърите /йей!/, тонът в комиксите е доста по-мрачен и сериозен от този в старите анимации и е по-близък до игрите за Падането на Кибертрон и третия сезон на новата анимация “Трансформърс Прайм”.
Преди милиони години планетата Кибертрон била мачкана от железния ред на Праймовете, които управлявали с железен юмрук. Срещу тяхната власт се опълчил гладиатора Мегатрон /неговия възход е описан в отделна серия, която също е интересна, но не ми направи чак такова впечатление/, но неговото лечение е по-лошо от болестта – фракцията му трансформъри, наричащи се Десептикони, нападат с атентати и сеят разрушения. С тях се бори Орион Пакс, водач на екип Аутоботи, които трябва да пазят закона. Пакс обаче започва постепенно да се чуди за какво точно се бори, тъй като неговия господар, Зета Прайм, изглежда не много по-различен от терориста Мегатрон. Когато Пакс разбира какъв е планът на Зета за потушаване на бунта, той ще трябва да направи съдбовен избор, който ще промени историята на Кибертрон завинаги…
Transformers Autocracy е страхотна интерпретация за древното минало на планетата Кибертрон и може би най-епичната история за вселената на “Хасбро”, която съм чел някога. Героите са многопластови и не са така ярко разделени на добри и лоши, както е в детското, понякога им се налага да взимат много тежки избори и съответно да плащат цената за тях. Развитието на Орион Пакс до Оптимус Прайм е представено по великолепен начин и той ярко контрастира със злодеите – познатия ви коварен Мегатрон, който за миг ви лъже, че в него има нещо добро, преди да обезумее напълно и чудовищния Зета Прайм, който е архидиктатор от най-лошия тип. Всичко това се съчетава с вихрен апокалиптичен екшън, за да създаде уникална история в света на “Трансформърс”. Препоръчвам на всички фенове!
zeta prime

Оставете отговор