Hawk the Slayer

Hawk the Slayer

Автор: Sparhawk

 

Този филм, преведен като “Приключенията на Смелия Ястреб” е един от най-въртяните по кабеларките представител на жанра “Фентъзи”. Сниман през 80-те години, негов режисьор е Тери Марсел, а главните роли се изпълняват от Джон Тери и популярния Джак Паланс ( “Батман”, “Танго и Кеш”).
Историята е за двама братя – добрия и благороден Ястреб и злия Волтан, които са се разделили при зловещи обстоятелства – изпълнен от ревност, Волтан убива жената на брат си, а Ястреба му го връща, като му обгаря половината лице.
Сега Волтан, начело на смъртоносен отряд негодяи, иска непосилен откуп от манастир. Ястреба разбира това и заедно с група верни приятели – елф, джудже и великан – решава де се изправи срещу своя немезис в смъртоносна битка…
Заснет с твърде малко средства, филма е нелеп от гледна точка на специалните ефекти. Актьорската игра също не блести кой знае колко, макар да не е лоша… и все пак филма има запомняща се, мрачна атмосфера, която го прави приятен за гледане. Без да е нещо уникално, ако го хванете по някоя телевизия и имате свободно време – изгледайте го!

 

Оставете отговор